Hlavní obsah

Pořád jsme cítili, že to můžeme otočit, řekl k obratu Trávníček

Praha

Podruhé v tomto týdnu dotahovali hokejisté Litvínova ve třetí třetině třígólovou ztrátu. Zatímco v úterý v Karlových Varech nakonec prohráli 2:3, v pátek se jim to na ledě Slavie povedlo a zvítězili 4:3 v prodloužení. Kapitán Michal Trávníček po zápase prozradil, že Severočeši před závěrečnou dvacetiminutovkou věřili, že by tentokrát mohli obrat dokonat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví vítězství na Slavii.

Článek

"Hokej dokáže být skvělý. Byl to zápas, ve kterém jsme byli hodně dole. Makali jsme, ale nedali jsme spoustu šancí. Ale pořád jsme cítili, že nás nepřehrávají, že máme šanci to otočit," řekl Trávníček po zápase. Vervě prý pomohlo i vědomí, že už vlastně nemá co ztratit. "Takový ten ostych a bojácnost hrát z nás spadly a rozjeli jsme to naplno," všiml si.

Optimismus se snažili hráčům do žil napumpovat i trenéři Radim Rulík s Jiřím Šlégrem. "Hodně nám pomohlo, že nám řekli, že i když je to 0:3, hrajeme dobře a necháváme na ledě všechno. Že se nám to může vyplatit, ať nepolevujeme," uvedl Trávníček.

Navíc hosté ještě zjednodušili hru. "My se týmy v baráži snažíme přehrávat až moc a nemáme přímočarost. Od začátku třetí třetiny jsme chodili do brány, měli víc střel. Hned se to projevilo," podotkl. Například v polovině třetiny byly střely 14:1 ve prospěch Litvínova. Nakonec na brankáře Alexandra Hyláka mířilo 18 pokusů a v celém zápase měl 41 zákroků.

Trávníček: Dva body jsou skvělý

Duel poznamenal i faul domácího Nathana Robinsona právě na Trávníčka, kanadský útočník soupeře píchl čepelí hokejky do slabin. "Dohrál jsem ho a když jsem kolem něj projížděl, tak mě bodnul," popsal litvínovský tvrďák moment, který ukončil přesilovku Slavie a následně dal dlouhou výhodu hostům.

V normální hrací době sice Litvínov duel nerozhodl, hned na začátku prodloužení se ale v pokračující výhodě trefil František Lukeš.

"Může se zdát, že jsme mohli rozhodnout už v normální hrací době, ale vzhledem k průběhu zápasu jsou ty dva body odsud skvělý. Jasně, když dohráváme tři minuty zápasu v přesilovce a máme jistotu, že i když dáme gól, přesilovka pokračuje, bylo by to skvělý strhnout na naši stranu. Ale zůstaneme skromní. Budeme rádi za dva body," dodal Trávníček.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec