Hlavní obsah

Po prvním inkasovaném gólu jsme přestali hrát, zlobil se Hruška

Praha

Gól v prvním střídání třetí třetiny podle útočníka Davida Hrušky výrazně poznamenal výkon hokejistů Slavie, kteří měli v pátém kole baráže o extraligu nakročeno k další domácí výhře. Pražané vedli nad Litvínovem po druhé třetině 3:0, ale nakonec prohráli 3:4 v prodloužení. Zkušený forvard byl hodně zklamaný, na druhé straně se ale okamžitě snažil myslet na další utkání, jež Slavii čeká v neděli.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávistický útočník David Hruška (vpravo) se raduje z gólu proti Litvínovu v 5. kole baráže.

Článek

"Co se stalo? Začalo to prvním střídáním, kdy nepochopitelně vyrazili tři hráči. Puk byl ještě ve třetině a oni mysleli na útok. Byla to obrovská chyba a byli jsme za to potrestáni. Pak jsme přestali hrát, zbavovali jsme se puku, dělali jsme obrovské chyby a úplně zbytečně ztratili body," řekl Hruška po utkání, ve kterém byl vyhlášen nejlepším hráčem Slavie.

Přehnaný respekt z extraligového soupeře za prohrou Pražanů podle 39letého hráče nebyl. "To vůbec. Po dvou třetinách jsme vedli 3:0 a měli jsme zápas pod kontrolou. Šlo jen o to na začátku třetí třetiny ubránit přesilovku, což se nám nepodařilo. Přišla obrovská chyba, která se nesmí stát. Pak jsme upustili od naší hry a trochu se projevila taková ta naše nezkušenost v těžkých utkáních," hodnotil Hruška duel.

Slavia proti stále ještě úřadujícímu mistrovi nevyužila dvě přesilové hry pět na tři. Podle Hrušky to ale nebyl problém. "Sice se říká, že kdo je nevyužije, nevyhraje, ale my jsme dali jiné góly a měli jsme to dobře rozehrané. Měli jsme si to pohlídat. Těžko se mi hledají slova...," uvedl.

Hruška: Porážku jsme hodili za hlavu

Závěr zápasu domácím zkomplikovalo vyloučení útočníka Nathana Robinsona, který píchl holí kapitána hostů Michala Trávníčka. "To ani nechci komentovat. To si musí vyřešit vedení s hráči, to by se nemělo stávat," kroutil hlavou Hruška. Obrat však podle něj jen prokázal krásu hokeje. "3:0, bum 3:3 a v prodloužení prohrajeme. To se stane," řekl pětinásobný extraligový šampión.

I přes páteční prohru ale Slavia, která usiluje o návrat do extraligy po roční přestávce, vede skupinu o postup. I když nyní jen o skóre před Litvínovem. "Zatím můžeme mít pozitivní dojem. Zápasy zvládáme docela dobře. Škoda dnešku. Už jsme to ale hodili za hlavu a připravujeme se na neděli. Během pěti minut jsme si to v kabině vyříkali," dodal Hruška. V neděli se Slavia představí na ledě Karlových Varů.

Reklama

Související témata: