Hlavní obsah

Sparťani po sobě nevěřícně koukali. Barinka si to fintou žehlil u vytočeného Jandače

Plzeň

Právě se vracel z trestné lavice po odpykání dvouminutového trestu, když ho našla přihrávka od spoluhráče Mikuše. Sparťanský hokejový obránce Michal Barinka měl najednou umetenou cestu k plzeňské brance a postupoval sám na gólmana Machovského. Zakončení, které ale účastník olympijských her 2014 v Soči zvolil, muselo překvapit snad úplně všechny.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Obránce Sparty Michal Barinka (vlevo) a plzeňský útočník Miroslav Preisinger.

Článek

Žádná tvrdá střela nebo pokus o kličku. Barinka si kotouč hodil pod brusle, hokejku si provlékl mezi nohy a následně poslal puk do sítě. Úplně stejný trik, který v NHL v minulosti úspěšně provedli jeho krajani Marek Malík nebo Tomáš Hertl.

„Neuvěřitelný! Přesně jako Marek Malík za Rangers," uznale pokyvoval hlavou útočník Sparty Lukáš Pech. „Nevěděl jsem, co Michal dělá, když si dával puk pod nohy. Všichni jsme po sobě koukali a byli strašně překvapení," vracel se Pech k Barinkově trefě na 2:1 po pražský celek.

„Prostě jsem to zkusil," uvedl Barinka, jenž prý občas podobnou finesu zkouší po skončení tréninků. „Na nich mi to tam sem tam spadne, jenže většinou trefuju gólmana," svěřoval se urostlý zadák.

Barinka kvůli střevní chřipce nedohrál

I sparťanský kouč Josef Jandač přiznal, že podobné zakončení od Barinky rozhodně neočekával. „Neměl pořádně rychlost, takže všechny, včetně mě, překvapil," uvedl Jandač, který však autora krásné trefy rovněž pokáral.

„Hlavně mě vytočil, protože nás předtím dvakrát poslal do tří. Tím gólem si to ale trošičku vyžehlil," řekl na adresu Barinky, který se už ale od třetí třetiny na ledě neobjevil a jeho spoluhráči museli v šestém semifinále vybojovat postup do další fáze bez něj. „Michal se takzvaně pokakal, měl průjem a střevní chřipku a zbytek zápasu jsme museli dohrát na pět beků," vysvětlil Jandač.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články