Hlavní obsah

Třinec odtajnil kouče pro příští sezónu. Oceláře povede Kýhos!

Hokejisty Třince povede v příštím extraligovém ročníku Vladimír Kýhos, který v probíhající sezóně trénoval Hradec Králové. Devětapadesátiletý kouč se dohodl s Oceláři na dvouleté smlouvě. Jeho asistentem bude René Mucha. Slezský klub o tom v sobotu ionformoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zklamaní hráči Třince po vyřazení v předkole play off.

Článek

Pro Kýhose bude ambiciózní Třinec pátým extraligovým působištěm. Devětapadesátiletý rodák z Chomutova vedl Litvínov, Karlovy Vary, Kometu Brno, s níž vybojoval stříbro a bronz, a od loňského prosince Hradec Králové. S ním vypadl ve čtvrtfinále play off v sérii s Mladou Boleslaví.

Vedení Mountfieldu o složení realizačního týmu jednalo naposledy v úterý večer a klub následně oznámil, že jasno bude v horizontu dvou týdnů. Nyní už je jasné, že i Východočeši budou hledat nového trenéra, nejvážnějším kandidátem je Václav Sýkora, který v klubu působil v play off jako konzultant.

Kýhos se už těší na angažmá v ambiciózním Třinci, který po loňském finále zůstal v této sezóně daleko za očekáváním. Silný celek si až na poslední chvíli zajistil účast v předkole play off, kde však vypadl se Zlínem a celkově skončil desátý. Vedení klubu během sezóny hned dvakrát vyměnilo realizační tým.

V polovině listopadu rezignoval Jiří Kalous, kterého nahradili Mucha s Markem Malíkem. Od poloviny prosince byli na střídačce Mucha a Jiří Dopita.

Třinec při hledání nového kouče oslovil i reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka, který však nabídku odmítl.

Reklama