Hlavní obsah

Litvínov - Jihlava 4:1Litvínov porazil v baráži Jihlavu a poskočil na první příčku tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Válek 1 : 0
20. Kohout 1 : 1
43. Hanzl 2 : 1
48. Lukeš 3 : 1
53. Piroš (trestné střílení) 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 6. kole baráže o extraligu Jihlavu 4:1. Obhájce titulu rozhodl třemi góly ve třetí třetině, na poslední Jihlavu má díky tomu k dobru šest bodů. Vítězný gól dal útočník Robin Hanzl. Severočeši tak zároveň vrátili Dukle porážku z jejího ledu, kde prohráli v nájezdech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovský útočník František Lukeš (druhý zleva) se raduje z gólu - ilustrační foto.

Článek

První střelu mezi tyče si připsal ve druhé minutě Pšurný, který po kombinaci s Pirošem prověřil Škarka střelou z levého křídla. Poté pálil švihem Pavelka a dorážel Jurčík, ale jihlavský brankář byl pozorný. Na druhé straně vystrašil Januse střelou od modré čáry Štebih, který trefil boční síť a z dorážky neuspěl Mrňa, jenž zblízka vůbec netrefil branku.

V deváté minutě si čtvrtá litvínovská formace vytvořila obrovský tlak, ale Škarek byl výtečný a všechny střely zneškodnil. V 16. minutě se ale opět ukázala trojice mladíků v litvínovském dresu, kdy Válek vypálil z ostrého úhlu a trefil přesně nad Škarkovo rameno. Krátce před přestávkou však dokázali Jihlavští bleskově využít přesilovou hru, když po krásné kombinaci vyrovnal Kohout.

V úvodu druhé části prověřil Škarkovou pozornost Hořava. Na druhé straně vypálil Kaláb a před Janusem dorážel Harkabus vedle. Poté ale otěže utkání převzali opět domácí, beci Pavelka s Gulou ale hostujícího gólmana překonat nedokázali. Nepovedlo se to ani Lukešovi ranou z mezikruží. Další šanci měl kapitán Trávníček, jenže nedokázal zblízka zvednout kotouč. Na druhé straně přišly vniveč samostatné úniky Kohouta a Malce.

Tři údery během deseti minut rozhodly

Vstup do třetí třetiny vyšel Litvínovu na jedničku. V 43. minutě Lukeš vystihl rozehrávku hostujícího týmu, přiklepl puk Hanzlovi a ten pohotovou střelou švihem z mezikruží překonal Škarka. Další branku přidali domácí ve 48. minutě, kdy si oba hráči role vyměnili: Hanzl zavezl puk do útočného pásma a nabil Lukešovi, ten bombou bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě. Další šanci měl Martynek, ale ani na dva pokusy neuspěl.

Pojistka přesto přišla záhy. V 53. minutě si Piroš obhodil Štebiha, který ho zastavil nedovoleným zákrokem a rozhodčí nařídili trestné střílení. To dokázal Piroš zkušeně proměnit, když rychlou kličkou do forhendu zavěsil přesně pod horní tyčku - 4:1 pro domácí. Závěr utkání si už Litvínov pohlídal a připsal si důležité tři body.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. Válek (Z. Sklenička, Jurčík), 43. R. Hanzl (Lukeš), 48. Lukeš (R. Hanzl, Duda), 53. Piroš z trest. střílení - 20. Kohout (Seman, Štebih). Rozhodčí: Fraňo, Čech - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 5389.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, Z. Sklenička, T. Pavelka, F. Pavlík, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Šafář - Důras, Skořepa, Harkabus - Kohout, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Prokš - Mrňa, Anděl, O. Malec. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
Tabulka po 6. kole:
1.Litvínov6311120:1412
2.Slavia Praha6212120:1610
3.Karlovy Vary6210317:178
4.Jihlava6111312:226

Reklama