Hlavní obsah

Litvínov zasypal Jihlavu spoustou střel. Ujaly se aspoň čtyři, oddechl si Lukeš

Litvínov

Litvínovští hokejisté se po polovině baráže o extraligu posunuli do čela tabulky. Po šesti kolech nasbírali dvanáct bodů i díky nedělnímu vítězství nad Jihlavou 4:1. Zásadní měrou k tomu přispěli nejproduktivnější hráči prolínací soutěže František Lukeš (celkově 4+6) a Robin Hanzl (2+8). Oba se proti Dukle prosadili jedním gólem a stejným počtem asistencí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovský útočník František Lukeš (druhý zleva) se raduje z gólu - ilustrační foto.

Článek

„Jihlava hrála dvě třetiny výborně. Hodně jsme se tlačili do zakončení a za stavu 1:1 jsme si říkali, že u toho musíme zůstat. Důležité bylo, že Robin Hanzl dal na začátku třetí části gól na 2:1," oddechl si František Lukeš. I jeho zásluhou vyslali Litvínovští na jihlavskou branku 60 střel. „Snažíme se pálit ze všech pozic, tedy i od mantinelu. Aspoň čtyři pokusy se ujaly," podotkl Lukeš, který ve 48. minutě upravil na 3:1.

„Bylo jen otázkou času, kdy to tam ve třetí třetině padne a konečně se uklidníme. Měli jsme navrch a získali jsme zaslouženě tři body," připojil se Hanzl. Baráž podle svých slov nijak výrazně neprožívá. „Přece jen je odehrána už polovina soutěže a dostali jsme se do tempa. Snažíme se hrát každý zápas naplno," tvrdil Hanzl.

Asistent trenéra Jiří Šlégr si dalšího bodového příspěvku do tabulky cenil: „Hráli jsme proti soupeři, který výborně bruslí a čekal na naše chyby. Mohlo být pro nás frustrující, že dlouho byl vyrovnaný stav, protože stačilo, aby Dukla jednou odskočila, a to by nás asi srazilo. Naštěstí soupeř nejen neutekl, ale nám to začalo šlapat. Jsme rádi za vítězství."

Průběžné vedení v tabulce kvituje ale bez přehnaného optimismu. „Není důvod k uspokojení. Především se musíme připravit na další zápas, aby se nám povedlo znovu vyhrát," mínil Šlégr.

Škarek: Pořádně jsem si zachytal

Jihlavský brankář Jakub Škarek byl v jednom ohni. „Šlo na mě takřka šedesát střel. To je slušná porce, pořádně jsem si zachytal. Naposledy jsem něco podobného zažil v mladším dorostu proti Třebíči, kdy to bylo ještě o sedm střel víc. V Litvínově se mi líbí, je tady pěkný zimák. Všechny čtyři góly jsem dostal nad vyrážečku. Myslím, že tam není moje slabina, spíš shoda okolností, že mi to propadlo," vykládal mladý gólman.

Trenér Dukly Petr Vlk litoval inkasovaného druhého gólu. „Udělali jsme tam individuální chybu, která nás stála výsledek. Na mladé kluky padla deka, soupeř toho využil. A od stavu 1:3 v náš neprospěch to bylo jen dohrávání zápasu. Přesto musím mužstvo pochválit za výkon v prvních dvou třetinách. V tabulce na tom nejsme dobře hlavně proto, že jsme přišli zbytečně o dva body v domácím utkání se Slavií," rozebíral kouč.

Reklama