Hlavní obsah

Byl to obrovský boj, řekl po utkání ve Varech gólman Slavie Hylák

Hodně tuhou bitvu, z níž bylo navýsost patrné, jak důležité body jsou ve hře, spolu v neděli svedli hokejisté Karlových Varů a pražské Slavie. Zatímco domácí Energie nemohla připustit porážku v základní hrací době, neboť při takovém výsledku by v polovině baráže ztrácela na vidinu setrvání v extralize šest bodů, Pražané si toužili uchovat alespoň určitý bodový odstup.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Slávistický brankář Alexandr Hylák během utkání v Karlových Varech.

Článek

To se jim také nakonec podařilo. Prohráli 1:2 v samostatných nájezdech a mají právě na Karlovy Vary dvoubodový náskok. "Dnes to byl obrovský boj z obou stran. Oba týmy ví, o co hrajou. A zápas tomu odpovídal. Pozitivní je, že jsme do Varů jeli s cílem uhrát alespoň bod, což se nám povedlo. Většinu zápasu jsme se dostávali pod tlak, domácí nás asi i přestříleli. Máme na ně teď ale k dobru dva body," pochvaloval si brankář Slavie Alexandr Hylák.

Připustil, že při jednobrankovém vedení se slávisté ve druhé dvacetiminutovce dostali místy pod hodně velký tlak. "Ale každému gólmanovi se dobře chytá, když má hodně práce. Mně se dobře chytalo i v předchozím zápase s Litvínovem. Já osobně jsem spokojený. Samozřejmě bych byl radši, kdyby tu byl i nějaký tlak z naší strany, což bohužel nebyl. Soustředili jsme se tedy na obranu a to nám po většinu zápasu vycházelo," konstatoval dvaatřicetiletý Halák.

Hylák: Uhráli jsme důležitý bod

Zápas se nakonec rozhodl až v nájezdech. "Ty už jsou loterie; v Jihlavě jsme je vyhráli, tady prohráli. Marosz to prostě při nájezdech udělal šikovně," ocenil Hylák domácího forvarda, který jel celkem třikrát a úspěšnými pokusy ve čtvrté a páté sérii rozhodl. "I když při jeho druhé brance jsem to mohl mít; počkal jsem si na něj, vybruslil jsem a mohl jsem to vypíchnout hokejkou, ale on byl rychlejší," litoval Hylák.

Celkově však mohou být Pražané s dosavadním průběhem baráže spokojení. Drží postupovou příčku. "Po zápase s Litvínovem jsme byli trošku zvadlí, tak dnes jsme zase uhráli důležitý bod," připomněl Hylák páteční domácí duel, v němž Slavia vedla 3:0 po druhé třetině, ale nakonec Severočechům podlehla 3:4 v prodloužení.

"Máme polovinu baráže za sebou a máme deset bodů, což myslím, že není zase tak špatný. Teď nás čeká druhá polovina, opět těžké zápasy. V úterý jedeme do Litvínova, v pátek máme doma Vary. Doufáme, že sebereme zbytky sil a opět se na ně dobře připravíme.

Reklama

Související témata: