Hlavní obsah

Litvínov chce po Slavii důkazy, že jeho hráči uráželi Robinsona

Vedení hokejistů Litvínova se ostře ohradilo proti tvrzení Slavie, která je jejich soupeřem v baráži o extraligu, že hráči Vervy "verbálně atakovali" útočníka soupeře Nathana Robinsona. Nadávky navíc podle Slavie měly rasistický podtext. Pražané tento argument použili při snaze dosáhnout zkrácení třízápasového trestu kanadského forvarda za bodnutí Michala Trávníčka holí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví vítězství na Slavii.

Článek

Robinson údajně musel čelit urážkám v průběhu celého pátečního duelu, který v Praze přes manko 0:3 vyhrál Litvínov v prodloužení 4:3. "Rasistické nadávky proběhly, ale nechceme to příliš rozdmýchávat a veřejně konkretizovat, o co šlo," potvrdil v pondělí ČTK tiskový mluvčí Pražanů Jakub Mezlík.

Vedení Litvínova na klubovém webu reagovalo, že výroky o rasistickém napadání Robinsona významným způsobem poškozují klub. "Naši hráči jsou natolik vyspělí, aby se nesnížili k používání rasistických verbálních útoků. Pokud se tak přesto dělo, žádáme klub HC Slavia Praha o doložení pádných důkazů, abychom mohli hráče sami potrestat. V opačném případě žádáme o dementování takového tvrzení a omluvu," uvedl Litvínov.

"Nevím, kdo co říkal, ale kluci, co jsou v kabině, mají něco odehráno. Jsme zcestovalí a je jedno, kdo má jakou pleť. Pořád máme pokoru ke svým protihráčům. Je těžké něco více hodnotit, když jsem nic neslyšel. Myslím si, že kluci ze Slavie by se měli spíše soustředit na hokej," uvedl po dnešním dalším vzájemném duelů obou celků litvínovský útočník Radek Duda.

Reklama

Související témata: