Hlavní obsah

Na Spartě nemají Haška, směje se Krenželok a doufá, že třetí pokus o titul vyjde

Liberec

Dvakrát hrál Lukáš Krenželok finálovou sérii hokejové extraligy, v roce 2002 i o osm let později ale stál ve Vítkovicích na straně poražených. Letos s Libercem už doufá v zisk titulu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Lukáš Krenželok (vlevo) během semifinále play off s Mladou Boleslaví.

Článek

„Musíme ho utrhnout, no spíš děsně chceme. Pro mě taková příležitost už nikdy nemusí přijít. Bylo by nádherné, kdyby mi to do třetice vyšlo. Zvlášť v sezóně, kdy po patnácti letech poznávám, jak fajn může hokej být," říká dvaatřicetiletý útočník, jemuž z minulých bitev o extraligový trůn nejsilněji utkvělo čarování Haška v brance Pardubic v roce 2010. „Fakt jsme nevěděli, co s ním máme dělat. Padli jsme ve čtyřech zápasech, žádná hitparáda. Letos to snad bude jiné, na Spartě nemají Haška," směje se.

Liberec navíc během play off nepoznal porážku. „Až se nechce věřit, že to jde tak jednoduše, i když já bych radši větší zatížení než mít teď za měsíc a půl v nohách jen osm zápasů. Pamatuju, jak jsme se Slavií šli celé play off nadoraz a hráli devatenáct utkání během čtyř týdnů. Ale třeba se na závěr finále projeví, že jsme ušetřili síly a budeme mít víc šťávy," přemítá Krenželok, jenž by rád poprvé zažil vyprodanou O2 arenu.

„Nejvíc jsem tam viděl nějakých čtrnáct tisíc. Těším se proto nejen na domácí bílé peklo v Liberci, ale i na atmosféru v Praze. Věřím, že i s pomocí našich fanoušků tam bude plné hlediště."

Bílí Tygři jsou odhodláni od čtvrtka cupovat na kousky i posledního soka. „Všichni cítíme, že je titul blízko, ale pořád i hodně daleko. Bude to se Spartou takové spravedlivé finále, obě mužstva jsou správně našlápnutá. Všechno bude o tom, kdo udělá míň chyb. Musíme hrát absolutně poctivě, jakmile se někdo na něco vyprdne, tak bude malér. V tréninku, když bolí nohy, tak se poleví, ale v zápase musíte jít za všech okolností na krev," říká nažhavený Krenželok.

Který hokejový tým získá letos mistrovský titul?
Bílí Tygři Liberec
64,7 %
Sparta Praha
35,3 %
Celkem hlasovalo 25044 čtenářů.

Reklama