Hlavní obsah

Potyčky po závěrečné siréně? Od Liberce to byl záměr, tvrdil hrdina Sparty Hlinka

Liberec

Zase se ukázal jako příkladný kapitán. Za nepříznivého stavu 0:1 zavelel Jaroslav Hlinka ve druhé polovině prvního finále extraligového play off k obratu hokejové Sparty, když na dvě branky přihrál a sám vstřelil tu vítěznou. Se čtrnácti kanadskými body se tak posunul do čela tabulky produktivity play off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z třetího gólu proti Liberci. Zleva Adam Polášek, Jan Buchtele, Jaroslav Hlinka, Lukáš Klimek a Miroslav Forman.

Článek

Po vaší trefě hra ještě 45 vteřin plynula, až při prvním přerušení ji rozhodčí po prostudování videa uznali. Byl jste si hned na ledě jistý, že šlo o gól?

Myslel jsem si, že to byl gól. Věděl jsem, že puk nešel do břevna a i ten jeho odraz byl takový divný. Ale na sto procent jsem si tím jistý rozhodně nebyl.

Spoluhráči Forman s Buchtelem si pochvalovali, jak krásně jste je při jejich trefách našel...

To spíš já musím oba pochválit. Jedna věc je přihrávky dát, druhá věc je z nich ale vstřelit gól, což není jednoduché. Hráli opravdu výborně, nejen kvůli těm gólům.

Neznejistili jste, když se vám na konci druhé třetiny nepodařilo využít 105 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku?

Je fakt, že kdybychom už v ten moment odskočili na rozdíl dvou gólů, mohli jsme být klidnější. Nesehráli jsme to ale špatně, měli jsme v ní hned tři dobré šance, jenže Ján Lašák je podržel.

To samé však platí i o Tomáši Pöpperlem, jenž pochytal několik vyložených šancí Tygrů, že?

Pepís nás strašně moc podržel. Chytal výborně, byl jistý. Jednoznačně je strůjcem našeho vítězství. Důležité ale rovněž bylo, že jsme celý zápas hráli svoji hru a velice dobře směrem dozadu.

Liberec po čtrnácti zápasech prohrál. Může ho to v pátečním pokračování trochu rozhodit?

To teprve uvidíme. Každopádně jedna výhra ještě vůbec nic neznamená. Udělali jsme jen první krok, série může být ještě dlouhá. Ale vstup do série je to pro nás dobrý.

Ihned po závěrečné siréně se vás domácí snažili rozhodit potyčkami. Myslíte, že záměrně?

Podle mě to byl ze strany Liberce určitý záměr do dalšího průběhu série. S tím ale musíme počítat, takhle to v play off chodí.

Reklama

Související témata: