Hlavní obsah

Tygři v bílém pekle sparťany nepřemohli. Porazili jsme se sami, štvalo Ševce

Liberec

Po polovině duelu to vypadalo, že Bílí Tygři soupeře z Prahy v bílém pekle usmaží a do svého prvního extraligového finále v historii vstoupí vítězně. Jenže na Řepíkovu trefu z 13. minuty žádný z libereckých hokejistů už v dalším průběhu střetnutí nenavázal a Jandačovi svěřenci postupem času začali tvrdě a nemilosrdně trestat chyby domácích. O obrat se ve čtvrtečním zápase (1:3) postarala elitní formace ve složení Forman - Hlinka - Buchtele. Zejména jejich zásluhou slaví sparťané první bod v sérii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hokejisté Liberce po úvodní finálové porážce od Sparty.

Článek

Liberečtí museli před beznadějně vyprodanými ochozy skousnout vůbec první porážku v letošním play off. Přílišnou vědu z ní ale nedělali. "Nepodali jsme špatný výkon, nemáme se za co stydět. Série se hraje na čtyři vítězná utkání. Bohužel první zápas jsme prohráli, což jsme nechtěli. Nedá se ale nic dělat, hodíme to za hlavu. Zítra je nový den a nový zápas," připomněl obránce Martin Ševc, jenž v početní výhodě lahůdkově připravil úvodní gól finále pro Michala Řepíka.

Bílí Tygři si v první třetině vypracovali řadu slibných příležitostí. Po individuálních akcích se protáhli až před Pöpperleho Bulíř a po něm i Valský, puk do sítě ale nedopravili. "To je hokej, to se stává. Byli u brankáře moc blízko a neměli moc místa na zakončení. Snažili se to provést, jak nejlépe mohli, bohužel se to nepovedlo," komentoval neproměněné šance Ševc.

Jeden z důležitých okamžiků nastal v polovině střetnutí. Jelínek měl na holi druhý gól, jenže skvělý Pöpperle ho tváří v tvář vychytal a pod Ještědem se dostalo na známé přísloví nedáš - dostaneš. V přečíslení totiž Hlinka načasoval přihrávku na Formana, který střelou bez přípravy srovnal. Pražany vyrovnávací zásah nabudil a krátce nato Hlinka ranou pod víko překlopil výsledek na stranu hostů.

"Dneska jsme se porazili vlastně sami. Do půlky zápasu jsme hráli výborně. Pak jsme špatně vystřídali a Sparta to proměnila. My jsme se na chvíli splašili, oni nám odjeli do přečíslení a následně po chybě, která se v hokeji stane, dali gól na 2:1. Přes řadu šancí jsme už gól nevstřelili," mrzelo Ševce.

Radivojevič: Nejsme stroje

Podle čtyřiatřicetiletého obránce paradoxně nastartovala soupeře liberecká dvouminutová přesilovka, kterou za stavu 1:1 nesehráli domácí podle představ. "Možná to byl zlom," připustil.

Šanci na obrat sebralo Libereckým v závěru vyloučení Petra Vampoly, který obdržel za zákrok na Lukáše Pecha trest na pět minut a do konce utkání. Sparťané si v dlouhé přesilovce již náskok pohlídali. "Vyloučení sebralo mužstvu dost sil. Sparta to sehrála zkušeně, už se moc nehrnula dopředu," uvedl Branko Radivojevič, nejproduktivnější hráč Bílých Tygrů v play off, jenž tentokrát vyšel bodově naprázdno.

Slovenský forvard věří, že podještědský celek v příštím utkání zlepší střeleckou potenci a finále se Spartou srovná. "Nálada v kabině není špatná, já mám ze zápasu dobrý pocit, většinu času jsme hráli u nich. Nejsme stroje, čekali jsme, že dřív nebo později se zápas prohraje. Nic se neděje, jedeme dál. Série pokračuje," burcuje Radivojevič.

Reklama

  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články