Hlavní obsah

Hokejovému mistrovi hrozí, že se bez něj obejde play-off

PRAHA

Ještě dvanáct bodů je ve hře pro adepty postupu do play-off. Při olympijské pauze budou celky hokejové extraligy sbírat síly na závěrečná čtyři kola základní části. V nejnevýhodnější pozici se ocitl úřadující mistr z Pardubic. Východočeši si značně zkomplikovali situaci. V pátek totálně nezvládli klíčové utkání s Třincem a to se jim při konečném účtování může stát osudným.

Foto: Sport.cz

Hokejistům Pardubic se v posledních zápasech příliš nedaří.

Článek

"Mají totiž ze všech kandidátů osmičky nejtěžší los," tvrdí bývalý reprezentant a expert České televize Martin Hosták. Kromě vzájemného zápasu se Znojmem, které také ještě nemá play-off jisté, čekají Pardubice v posledních dvou kolech Slavia se Zlínem, jež obhájci titulu nic zadarmo určitě nedají. "Poslední zápasy Východočechům moc nevyšly, ale ohromnou porci bodů poztrácely hlavně v době před výměnou trenéra," připomíná Hosták.

V klíčových momentech se mistr spoléhal na slovenského gólmana Jána Lašáka, jehož však lednová utkání nezachytila v obvyklé formě. "Post brankáře je klíčový, ale pokud se Pardubicím přece jen podaří do play-off dostat, může z nich spadnout deka a Lašák bude zase chytat jako ve vyřazovacích bojích minulého ročníku. Uvidíme," říká Hosták.

Budějovice Hostáka nepřekvapily, Spartě věří

Mezitím si na jihu Čech pochvalují, jak velkou osobností je pro českobudějovický tým gólman Roman Turek, v minulých kolech připomínal neprůstřelnou vestu. "Budějovice už jsem tipoval před sezónou na černého koně soutěže, mě určitě nepřekvapily," glosuje Hosták výsledky momentálně šestého celku tabulky.

Věří také Spartě, jejíž osmizápasovou sérii, kdy bodovala, přerušilo až v neděli Znojmo. "Každá taková série jednou skončí, pro Spartu bylo nevhodné, že prohrála právě se Znojmem, ale v poslední době šly její výkony nahoru, posílila se, play-off udělá," předpokládá exreprezentant.

S kým hrají kandidáti play-off:
ZNOJMO (5. - 74 b.)Kladno, Pardubice, Plzeň, Č. Budějovice
Č. BUDĚJOVICE (6. - 73 b.)Litvínov, Liberec, Vsetín, Znojmo
SPARTA (7. - 72 b.)Zlín, Plzeň, Vítkovice, Slavia
TŘINEC (8. - 71 b.)Slavia, Zlín, K. Vary, Vítkovice
PARDUBICE (9. - 68 b.)Plzeň, Znojmo, Slavia, Zlín
(Se silně vytištěnými týmy se utkají adepti osmičky doma.)

Reklama