Hlavní obsah

Bílí Tygři vytáhli drápy, finále je srovnáno! Mistr veze tři body z Jihlavy, Slavia padla

Praha
Aktualizováno

Finálová série play off mezi hokejisty Liberce a Sparty je srovnána. Bílí Tygři se rychle oklepali ze čtvrteční prohry v úvodním utkání, která byla jejich první ztrátou v letošních vyřazovacích bojích, a v pátečním souboji využili domácího prostředí k výhře 4:2. Severočeši o svém triumfu rozhodli dvěma góly v prostřední části hry, vítěznou trefu si připsal Branko Radivojevič. Série se nyní přesouvá do Prahy, třetí bitva je na programu v pondělí. V 8. kole baráže o extraligu si upevnil vedoucí postavení stále ještě úřadující mistr z Litvínova výhrou 2:1 na ledě poslední Jihlavy a pražská Slavia prohrála s Karlovými Vary 1:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Branko Radivojevič a Michal Řepík (vpravo) z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Liberec zahájil druhý souboj drtivou ofenzívou, zakrátko vedl na střely 12:0, ujala se však až Valského milimetrová trefa při vlastním oslabení. Pak ale přišly velké chvíle Pražanů. Hrbas nahodil od hrazení kotouč před branku, odkud ho za Lašákova záda pohotově poslal Hamilton. V 10. minutě se Pechova teč zastavila na brankové konstrukci, ale uběhlo jen pár vteřin a po Formanově zásahu byl obrat dokonán.

Rozhodlo znovu prostřední dějství. Ve čtvrtek patřilo Spartě, tentokrát v něm díky dvěma gólům otočili vývoj zápasu domácí. Nejprve srovnal po rychlém výpadu z pravé strany Řepík a poté přišel nesmyslný zkrat Klimka, jenž vleže kopl bruslí stojícího Dernera a inkasoval trest ve hře, po němž musel do kabin. Dlouhou přesilovku korunoval bombou od modré čáry Radivojevič.

Vampola pečetil výhru

V závěrečné třetině se Sparta marně snažila o vyrovnání a necelé dvě minuty před koncem sáhla hostující střídačka k power play, v níž měl ihned velkou možnost Netík a dorážející Kudrna netrefil prázdnou branku. Domácí Vampola si pak spravil chuť a střelou do prázdné branky dal svému týmu jistotu prvního vítězství.

Osmé kolo baráže svědčilo hostujícím extraligovým týmům. Vedoucí Litvínov se přiblížil záchraně, po čtvrtém vítězství za sebou má na nepostupové třetí místo už osmibodový náskok. Černý den pražských celků dokonala Slavia. Ve velice důležitém klání v Edenu prohrála s Karlovými Vary, přestože ještě do poslední třetiny vstupovala s nejtěsnějším vedením. Západočeši ale duel třemi góly otočili a v tabulce mají před Slavií náskok čtyř bodů.

Další kolo je na programu v neděli. Litvínov v něm přivítá od 15:30 Karlovy Vary, Slavia od 18:00 hostí jihlavskou Duklu.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Liberec - Sparta 4:2
Branky: 8. Valský, 32. Řepík, 40. Radivojevič, 59. Vampola - 10. Hamilton, 11. Forman
Stav série: 1:1.
Baráž o extraligu - 8. kolo:
Jihlava - Litvínov 1:2
Branky: 31. Grebeňuk - 26. Jurčík, 34. F. Pavlík
Slavia - Karlovy Vary 1:3
Branky: 16. Markovič - 44. Marosz, 45. Kůs, 60. T. Rachůnek
Tabulka baráže po 8. kole:
1.Litvínov8511127:1618
2.Karlovy Vary8410324:2014
3.Slavia Praha8212322:2410
4.Jihlava8111515:286

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec