Hlavní obsah

Ševc bavil jako Bolt. Šel jsem si zanadávat do chlívku, glosoval svou bizarní reakci

Liberec

Neobvyklou reakcí zaskočil diváky v průběhu páteční druhé finálové bitvy extraligového play off mezi Libercem a Spartou domácí obránce Martin Ševc. Ve 35. minutě obdržel potřetí v druhé třetině dvouminutový trest. V tu chvíli byl hodně rozčilený. Kdo však čekal, že se bude s rozhodčími hádat a horlivě s nimi o jejich verdiktu diskutovat, hodně se spletl. Místo vzteku totiž před vyprodanými ochozy doslova sprintoval na lavici hanby. Teprve tam se pořádně vybouřil...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Martin Ševc (vpravo) a sparťanský útočník Miroslav Forman.

Článek
Fotogalerie

Sekání, hrubost a nedovolené bránění. Tři tresty, které Ševc posbíral v rozmezí 24. a 35. minuty. Po udělení posledního z nich pořádně vypěnil. Jenže emoce přímo na ledě dokázal zkrotit. Sudí po udělení trestu možná čekali pár ostřejších komentářů, jenže zkušený bek je překvapil. Ihned po přerušení hry na nic nečekal a chvátal na trestnou lavici, kde postupně zahodil obě rukavice a slovně si ulevil.

"Nechtěl jsem říct něco špatnýho, tak jsem si šel zanadávat do chlívku, jak se říká," komentoval celou situaci Ševc, kterého série vyloučení rozohnila.

"Samozřejmě mě to mrzí. Nejsem tu od toho, abych seděl na druhé straně. Když si tam jde člověk sednout třikrát za třetinu, tak ty emoce prostě jsou. Ale je důležité je ukočírovat. Mně se to povedlo, i když možná legračním způsobem," doplnil s úsměvem čtyřiatřicetiletý bek, jenž byl v základní části nejtrestanějším hráčem Tipsport extraligy.

Jinak měl ale bek Bílých Tygrů důvody k radosti. Severočeši v prostřední části hry otočili se Spartou nepříznivé skóre. K obratu jim pomohl i stupidní zákrok Lukáše Klimka, který vleže kopnul nožem brusle obránce Dernera a od rozhodčích dostal trest ve hře na pět minut a do konce utkání.

Ševc: Klimek to určitě neudělal naschvál

Liberečtí dlouhou přesilovku zásluhou Radivojeviče využili, ujali se vedení 3:2 a o první vítězství v sérii se už ve zbytku střetnutí nenechali připravit. "On (Klimek) to určitě neudělal naschvál. Je to play off. Hráč cítí v tu chvíli nějakou křivdu, tak udělá i takovou hloupost, kterou by v životě neudělal," připomněl Ševc.

Pražané byli pod Ještědem nesmírně produktivní. V úvodu sledovala vyprodaná aréna jen šance domácích Tygrů. Pražané se sice poprvé osmělili až v 10. minutě, jenže okamžitě mířili do černého! Po Hamiltonově vyrovnávací trefě navíc o chvíli později zmrazil soupeře dalším zásahem Forman, jenž po šikovné teči překlopil výsledek na stranu hostů. Ani vysoká efektivita zakončení však Liberecké nezlomila. "Včera jsme byli o něco hokejovější, ale dneska jsme to urvali silou. Hlavou jsme byli správně nastavení. Spartě jsme šance nenabízeli našimi chybami," těšilo Ševce.

Finálová série se za stavu 1:1 stěhuje do libeňské O2 areny. Třetí duel je na programu v pondělí, čtvrtý pak o den později. Ševc očekává v Praze podobné zápasy jako v Liberci. "Nemyslím si, že by se to nějak měnilo. Bude to pořád urputný boj o předbrankový prostor," dodal.

Který tým vyhraje třetí finálový zápas play off extraligy?
Liberec
53,7 %
Sparta Praha
46,3 %
Celkem hlasovalo 5409 čtenářů.

Reklama

Související témata: