Hlavní obsah

Záchrana? Emoce jsou stejné jako po titulu, tvrdí litvínovský Šlégr

Josef PešoutSport.czPrávo

Mistr z Litvínova má jistotu, že si zahraje hokejovou extraligu i v příští sezóně! V 9. kole baráže zdolali Severočeši soupeře z Karlových Varů 3:2 a už nemohou skončit hůř než druzí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hráči se radují z vítězství nad Karlovými Vary, které jim přineslo jistotu uchování extraligové příslušnosti.

Článek

Litvínov prohrával po první třetině 0:2, ale třemi využitými přesilovkami dokázal otočit skóre ve svůj prospěch. Ve druhé části vyhráli domácí na střely 26:0, z čehož Radek Duda vytěžil dva góly. A v závěrečném dějství rozhodl Filip Pavlík vítěznou brankou o litvínovské záchraně.

„Jsme rádi, že to máme za sebou," oddechl si bek. „Je lepší udělat potřebný krok dříve, než se trápit až do posledního kola. Důležité bylo, že jsme se i za nepříznivého stavu dokázali vrátit do zápasu," líčil Pavlík. Střelecká převaha domácích byla evidentní. „Brankář jim chytal skvěle. Létalo to na něj ze všech stran a bylo až směšné, co jsme všechno neproměnili. Naštěstí jsme to prolomili," uvedl obránce.

Výkony Litvínova v baráži měly vzestupnou tendenci. „Postupně jsme se zvedali a dostali jsme se k tomu, co chceme hrát. Bylo znát, že když funguje celý tým, tak jdou nahoru i jednotlivci. Ale slavit ještě nebudeme," usmál se Pavlík s tím, že Litvínov má před sebou zbývající tři zápasy. „Jsme dál v plném tréninku," upřesnil.

Šlégr ocenil vnitřní sílu

Asistent trenéra a předseda představenstva litvínovského klubu Jiří Šlégr netajil emoce: „Nedají se popsat, jsem šťastný. Je to stejné, jako když jsme loni vyhráli titul. Hrozba vypadnutí z extraligy byla strašákem, protože v baráži se může stát cokoliv."

Utkání s Karlovými Vary bylo podle něj i testem odolnosti a hokejové vyspělosti. „Měli jsme dobrý začátek, přesto jsme prohrávali. Po první třetině jsme si řekli, že nemůžeme hrát jen na krásné góly. To bychom taky mohli dostat 0:4. Nabádali jsme hráče, aby se dál tlačili do branky. Vytvořili jsme si tlak a šancí bylo víc, než na tři góly. V mužstvu se našla vnitřní síla k obratu," cenil si Šlégr důležitého vítězství.

Zatímco Litvínov může baráž dohrávat v klidu, Karlovy Vary svedou ještě boj o záchranu. „Do zápasu v Litvínově jsme vstoupili šíleným způsobem. Dovolili jsme soupeři nájezd ve třech hráčích na bránu. O to víc bylo pro nás překvapující, že jsme z mála střel dali dva góly. Bohužel jsme slibně rozjetý zápas nedotáhli ani k bodu," poznamenal asistent trenéra Mikuláš Antonik. Prohra ho mrzela, ale přijal ji sportovně. „Litvínov nakonec vyhrál zaslouženě a mohu mu gratulovat k záchraně. Nás stejný úkol ve třech zápasech ještě čeká," zmínil asistent už nejbližší kolo, v němž v úterý Vary hostí v odvetě právě Litvínov.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice