Hlavní obsah

Tygři si připomenou Lvy. Padne divácký rekord?

Po dvou letech si zahrají o mistrovský pohár v pražské O2 areně. Jenže tentokrát nebude většina diváků v největší české hale na jejich straně… Trio hráčů, kteří bojovali s pražským Lvem ve finále Kontinentální ligy proti Magnitogorsku, nyní obléká dres libereckých Tygrů. Martin Ševc, Michal Řepík a Michal Birner oživí vzpomínky. Sparta je po Lvu a Slavii třetím domácím týmem, jenž bude v O2 areně bojovat o titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého libereckého gólu ve druhém finále Michal Řepík (vpravo) a Michal Bulíř.

Článek

„Nevím, jestli to jde úplně srovnávat, ale na atmosféru se určitě těším," říká Ševc. Na Lva dorazilo předloni rekordních 17 073 diváků, Spartu v O2 areně vidělo nejvíce 14 913 fanoušků. Při dnešním třetím finále by mělo být minimálně druhé číslo v ohrožení.

„Každý chce hrát před zaplněnými tribunami, určitě jsem si na zápasy Lva vzpomněl. Bylo by fajn, kdyby bylo na oba zápasy vyprodáno, i když teď nebudu v týmu, kterému budou diváci fandit," přemítá Birner, jenž spoléhá i na příjezd početné skupinky libereckých fandů. „Je to vcelku kousek, záleží, kolik lístků měli k dispozici, ale nějakou podporu bychom měli mít," věří liberecký útočník.

Který tým vyhraje třetí finálový zápas play off extraligy?
Liberec
53,7 %
Sparta Praha
46,3 %
Celkem hlasovalo 5409 čtenářů.

Reklama

Související témata: