Hlavní obsah

Dres Plzně budou nadále oblékat Kubka, Preisinger a Polívka

Dres hokejistů extraligové Plzně budou i nadále oblékat brankář Patrik Polívka, obránce Branislav Kubka i útočník Miroslav Preisinger. Mladý gólman i oba slovenští hráči se s vedením semifinalisty tohoto ročníku dohodli na nových ročních kontraktech.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Obránce Sparty Michal Barinka (vlevo) a plzeňský útočník Miroslav Preisinger.

Článek

Dvaadvacetiletý odchovanec Západočechů Polívka kryl v sezoně záda brankářské jedničce Matěji Machovskému. Zasáhl do devíti utkání základní části, v průměru inkasoval 3,11 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 88,3 procenta. V play off zastoupil Machovského na 41 minut a neinkasoval.

O pět let starší Kubka, jenž přišel do týmu v roce 2014 z Karlových Varů, nastoupil během dlouhodobé fáze extraligy do 46 utkání a zaznamenal pět asistencí. V 11 kláních play off přidal gól a dvě nahrávky. Svými výkony si poprvé v kariéře vysloužil i pozvánku do reprezentace.

Za slovenský výběr si zahrál i pětadvacetiletý Preisinger, který tak rozšířil své zkušenosti na mezinárodním poli z minulého ročníku. Preisinger přišel do Škody před sezónou na zkoušku, vysloužil si angažmá a stal se důležitým členem ofenzivy. V základní části nevynechal jediné z 52 utkání a připsal si 14 bodů (5+9). Za devět zápasů play off stihl tři body (1+2).

"Miro Preisinger přišel na zkoušku, my jsme ho následně podepsali a do svého zranění v play off podával velmi dobré výkony. I po zranění byl ale velmi platným hráčem. Věřím, že když s námi absolvuje letní přípravu, může být na tom příští rok ještě daleko lépe," uvedl pro klubový web sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

"Braňo Kubka je defenzivní jistota, o kterou jsme také hodně stáli. Ať bude nastupovat s kýmkoliv, vytvoří opět stabilní obrannou dvojku. Patrik Polívka vytvořil s Matějem Machovským výbornou dvojici a chceme na oba sázet i nadále," konstatoval Vlasák.

Reklama

Související témata: