Hlavní obsah

Finiš baráže bude o morálce, říká karlovarský brankář Závorka

Karlovy Vary

Baráž o hokejovou extraligu má už vyřešenou první tajenku. V nejvyšší soutěži se udržel obhájce mistrovského titulu Litvínov. Momentálně jsou na druhém místě, které rovněž znamená extraligovou příslušnost pro příští sezónu, hokejisté Karlových Varů. „Finiš baráže bude o morálce,“ říká brankář Tomáš Závorka, klíčová postava týmu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Aleš Jergl z Jihlavy se snaží překonat karlovarského brankáře Tomáše Závorku.

Článek

Překvapilo vás, že si Litvínov zajistil definitivu už tři kola před koncem?

Když se na to podívám objektivně, tak loňský mistr byl v baráži úplně jinde než ostatní účastníci. Každého soupeře přehrávali, a co jsem četl nebo viděl poměr střel, měli obrovskou převahu. Bylo by smutné, kdyby extraligu neuhájili.

Co vývoj v tabulce baráže znamená pro Karlovy Vary?

Rozdáme si to s pražskou Slavií o druhé místo. Pro nás by to byla kýžená záchrana, pro Slavii postup. Držíme palce Jihlavě, aby Slavii sebrala body. Jeden jim vzala v neděli v Praze a ještě spolu hrají na Vysočině. A pokud jde o náš tým, musíme samozřejmě vyhrávat. Uspěli jsme na slávistickém ledě po výborném výkonu a obratu. Potkáme se s ní ještě v posledním kole.

Čím se chcete inspirovat právě od nejúspěšnějšího barážového celku Litvínova?

Při úterním vzájemném duelu v naší aréně chceme zlepšit pohyb, jaký nám v neděli chyběl. Z toho pramenila oslabení, která jsou stěžejním prvkem. Nesmíme dopustit, aby na naši branku šlo tolik střel jako minule.

Jak byste charakterizoval klíčové zápasy sezóny?

Záleží na tom, jak se mužstva kousnou a jak ze sebe vydají touhu po vítězství. Síly ubývají, ale hraje se do poslední vteřiny. Krátce řečeno - je to o morálce.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec