Hlavní obsah

Sparťané věří v obrat série. Budeme bojovat do posledního muže, slibuje Pech

Liberec

Dvakrát na ledě Liberce vedli, přesto z pátého finále neodcházeli z vítěznou náladou. Hokejisté Sparty prohráli páteční bitvu pod Ještědem 3:4 a v neděli v domovské O2 areně budou odvracet mečbol Bílých Tygrů, kteří mají historický titul na dosah. Pražané však věří, že před vlastními fanoušky sérii srovnají a na sever Čech se vrátí k rozhodujícímu sedmému utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Marek Schwarz inkasuje první gól z hole sparťana Lukáše Pecha.

Článek
Fotogalerie

"Hrajeme po devíti letech o titul, chceme ho všichni udělat. Po zápase jsem neviděl žádný skleslý obličej. Všichni v titul věříme," ujišťuje Miroslav Forman, který ve třetině sronával na 3:3.

Sparťanům se v infarktovém závěru naskytla obrovská příležitost vynutit si prodloužení. Ujíždějícího Hlinku fauloval Mojžíš a rozhodčí nařídili v poslední sekundě trestné střílení. "Drželi jsme se na střídačce kolem ramen. Bohužel to nevyšlo, nedá se nic dělat," smutnil sparťanský útočník.

Velmi dobré utkání sehrál Lukáš Pech. V liberecké aréně otevřel skóre, asistoval i u druhého gólu Saboliče. V závěru druhé třetiny za stavu 2:2 mohl svému týmu vrátit jednobrankový náskok, když se ve vlastním oslabení řítil ze strany sám na Lašáka.

"Chtěl jsem vystřelit, ale viděl jsem tam Petra Kumstáta, který by to dával do prázdné branky. Dva beci se ke mně stáhli, tak jsem to zkoušel prohodit, ale nevyšlo to," komentoval situaci sparťanský forvard, jenž v letošním play off nasázel už šest branek.

Barinka: Bude to i o psychice

Liberec dělí jedna výhra od vysněného titulu, pokud tedy chtějí Pražané zvednout po devíti letech nad hlavu mistrovský pohár, musejí v neděli bezpodmínečně uspět. "Musíme jenom zemřít. Nemusíme nic, ale my chceme vyhrát. To je podstatný rozdíl. Do posledního muže budeme bojovat, abychom se sem ještě vrátili. V neděli nás čeká první krok a ten musíme zvládnout," říká Pech.

Pátečnímu střetnutí by podle něj slušela remíza. "Bylo to vyrovnaný. Myslím si, že jsme hráli dobře. Nějaké pasáže byly slabší, ale odehráli jsme dobré utkání, měli šance. Bohužel jsme to nepotrestali.

Zraky hokejových fanoušků teď budou směřovat k nedělnímu šestému střetnutí, v němž bude Sparta pod tlakem.

"Bude to i o psychice, protože Liberec je na koni. Dnešní porážku musíme hodit co nejdřív za hlavu. Jedeme domů, budeme mít plnou halu, poženou nás diváci. Musíme v neděli udělat maximum pro to, abychom se sem vrátili na sedmý zápas," uzavřel obránce Michal Barinka.

Porazí Sparta v neděli Liberec a vrátí finálovou sérii pod Ještěd k sedmému zápasu?
Ano
42,6 %
Ne
57,4 %
Celkem hlasovalo 3018 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2016

  • Předkolo

  • Chomutov - logo Chomutov Brno - logo Brno
    3 : 1
  • PSG Zlín - logo PSG Zlín Třinec - logo Třinec
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 0
  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Sparta - logo Sparta Zlín - logo Zlín
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 1
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 0
  • Sparta - logo Sparta Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články