Hlavní obsah

Do české extraligy se vracet nechci, říká Réway a vyjednává s Montrealem

V České republice si vydobyl pověst problémového hokejisty a Sparta ho v průběhu uplynulé sezóny vyřadila z kádru. Přestože mají na nadějného Slováka Pražané právo ještě příští sezónu, s největší pravděpodobností se Martin Réway do týmu vicemistra nevrátí. Jednadvacetiletý Slovák jedná o angažmá v Montrealu, jinak zakotví v bratislavském Slovanu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bude hrát hokejový útočník Martin Réway v příští sezóně v Monteralu?

Článek

„Nechtěl bych se vracet do české extraligy. Je to super soutěž, asi bych to tam měl nejlepší, byl bych v podstatě doma. Ale chci si vyzkoušet, na co mám. Vrátit se můžu vždycky," řekl podle severu sme.sk slovenský mladík, který se připravuje s národním týmem na světový šampionát v Rusku.

Pražský rodák, který dohrál sezónu ve švýcarském Fribourgu, měl původně působit v KHL v týmu bratislavského Slovanu. Nyní se mu ale možná naskytne příležitost zahrát si  v kanadském Montrealu, ve kterém působí také Tomáš Plekanec. „Vím o zájmu Montrealu, ale žádná konkrétní nabídka zatím nepřišla. Sám ještě nevím, kde budu hrát v následující sezóně," prohlásil Réway.

„A nemám ani moc času to řešit, jsme v posledním týdnu příprav před mistrovství světa," dodal.

Nyní má podle svých slov tři možnosti: „Buďto Sparta, se kterou mám smlouvu platnou ještě jeden rok, která platí pro Evropu kromě KHL. Kdybych chtěl hrát KHL, tak to bude asi jen Slovan, protože na mě vlastní práva a o výměně nechce ani slyšet. A třetí možností je Montreal, pokud bude mít zájem a dohodneme se," vyjmenoval Réway, kterého Montreal draftoval v roce 2013.

Kde bude hrát Martin Réway v příští sezóně?
Ve Slovanu Bratislava
66,7 %
V Montrealu
20 %
V jiném týmu
13,3 %
Celkem hlasovalo 3151 čtenářů.

Reklama