Hlavní obsah

Hokejový stadion ve Vsetíně musel být uzavřen kvůli sněhu

VSETÍN

Zimní stadion ve Vsetíně je dalším z řady objektů, který byl kvůli přetížení střechy čerstvým sněhem z bezpečnostních důvodů uzavřen. Podle ředitele haly Petra Propše však nehrozí zřícení střechy ani jiné újmy na statice objektu.

Článek

Nařízení dnes vydal vsetínský starosta Jiří Čunek, který tím reagoval na aktuální vývoj počasí: na Vsetínsku totiž napadlo během středy jedenáct centimetrů nového sněhu. Zimní stadion se dostal na seznam objektů s rovnými střechami, které byly z preventivních důvodů uzavřeny.

"V tuto chvíli nám nechtěl žádný statik vydat jednoznačné prohlášení, že je objekt bezpečný. A v případě havárie by byly ohroženy životy našich občanů," řekl Čunek na oficiálních webových stranách vsetínského hokeje.

Zasypaná střecha uzavřeného stadionu je nyní v moci členů odklízecí čety, která z ní odstraňuje sníh. Ředitel haly Propš připustil, že střecha je prohnutá, ale nebezpečí prý nehrozí.

Extraligového celku mužů se potíže nijak nedotknou. Hráči mají volno až do neděle, kdy už by stadion měl být znovu zpřístupněn.

Reklama

Související témata: