Hlavní obsah

Olomouc získala Fořta ze Zlína, končí Buc a Kucharczyk

Olomouc

Hokejový útočník Tomáš Fořt se stal novou posilou Olomouce. Třiadvacetiletý hráč, který převážnou část uplynulé sezony strávil v prvoligovém Šumperku, přichází na hostování ze Zlína. Šestý tým extraligy naopak po skončení smlouvy opouští nejproduktivnější hráč Dávid Buc a další útočník Radim Kucharczyk. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Fořt opouští Zlín a nově bude nastupovat za Olomouc.

Článek

Fořt v uplynulé sezoně odehrál v extralize včetně play off 11 utkání a vstřelil jednu branku. V dresu Šumperku nasbíral v 57 duelech včetně play out 58 bodů za 26 gólů a 32 přihrávek. V nejvyšší soutěži má na kontě 51 zápasů a čtyři body (3+1).

Pokračovat budou v Olomouci útočníci Miroslav Holec a Aleš Jergl. Osmadvacetiletý Holec po loňském příchodu z Komety Brno nasbíral ve 49 zápasech včetně play off 22 bodů za devět tref a 13 asistencí. O šest let mladší Jergl si připsal ve 22 duelech sedm bodů (5+2) a působil i v prvoligové Jihlavě.

Devětadvacetiletý Slovák Buc opouští Olomouc po dvouletém angažmá. O sedm let mladší Kucharczyk působil v dresu Mory nepřetržitě od roku 2009, kdy přišel ze Znojma.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín