Hlavní obsah

Do Plzně se vrací odchovanec Koreis, obránce Jeřábek je na odchodu

Praha
Aktualizováno

U plzeňských hokejistů dochází k velké rošádě hráčského kádru. Vedení klubu potvrdilo v tiskové zprávě, že se domluvilo na příchodech Jakuba Koreise a Tomáše Svobody z Komety Brno, Petera Čerešňáka z Vítkovic a Davida Stacha z prvoligového Kladna. Bronzový tým uplynulého ročníku extraligy naopak opouští reprezentační bek Jakub Jeřábek, má namířeno do KHL. Končí také zadák Kristián Kudroč a forvardi Mario Bližňák, Michal Poletín a Tomáš Pitule. Na roční hostování do Třince pak odchází Ján Sýkora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Jeřábek má namířeno do KHL.

Článek

Jednatřicetiletý Koreis se vrací do mateřské Plzně po 13 letech a podepsal smlouvu na dva roky. "Je to silový centr, kterého jsme potřebovali po odchodu Maria Bližňáka. Je to výborný hráč na buly a do prostoru před brankou a takový pracovitý hráč. To by měla být jeho hlavní úloha v mužstvu," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Koreis po odchodu z Plzně působil v zámoří v juniorské OHL v Guelphu a pak na farmách Phoenixu v Utahu a San Antoniu. Poté hrál za Spartu, Klagenfurt a Kometu. V uplynulé sezoně si připsal v 41 zápasech včetně play off osm bodů za dvě branky a šest přihrávek.

Třiadvacetiletý člen širšího kádru slovenské reprezentace Čerešňák působil ve Vítkovicích dva roky. V 51 duelech uplynulého ročníku včetně play out nasbíral 25 bodů za dva góly a 22 přihrávek.

"Věděli jsme o nabídkách pro Kubu Jeřábka a tohle byla vyhlédnutá náhrada za něj. Sledovali jsme jej celou sezónu a myslíme si, že je to hráč do prvních dvou formací, na přesilové hry velmi dobrý. Tohle byla jedna z priorit. Doufáme, že naváže na své výkony z posledního ročníku," podotkl Vlasák.

Čtyřiadvacetiletý Stach vytvořil letos rekordy základní části první hokejové ligy s 91 body a 66 asistencemi z 51 zápasů. "Na Davida Stacha jsme se jezdili dívat spolu s Martinem Strakou v průběhu sezóny a svými výkony ukazoval, že je to výtečný hráč. Má výborný přehled a čtení hry, dobrý do přesilovky, umí rozdat přihrávky i zakončit. Jde sice z WSM ligy, ale v té byl nejlepší a věříme, že dokáže navázat i o soutěž výš a ještě poroste," podotkl Blasák.

Devětadvacetiletý Svoboda přišel do Plzně před Vánoci a v klubu bude pokračovat. "Tomáš Svoboda se velice osvědčil. V Brně mu končila smlouva. Po výkonech, které podával, jsme jej chtěli udržet. Domluvili jsme se na ročním kontraktu a věříme, že bude pokračovat ve svých výkonech ze závěru sezóny," řekl Vlasák.

Kudělka míří do Chomutova

Hokejisty extraligového Chomutova posílí obránce Tomáš Kudělka. Devětadvacetiletý bek přichází k Pirátům z Vítkovic, kde s krátkou přestávkou odehrál posledních pět sezon. Severočeši jeho angažování oznámili na svém oficiálním webu.

Odchovanec Zlína Kudělka má na kontě přes 200 zápasů v extralize, v končící sezoně odehrál 44 utkání s bilancí tří branek a třinácti asistencí. Účastník mistrovství světa hráčů do 18 i 20 let působil pět sezon v zámoří, kde jej v roce 2005 draftovala Ottawa. Do NHL se ale neprosadil, tři roky hrál na farmě.

Reklama