Hlavní obsah

Pardubice získaly tři hokejisty z Boleslavi v čele s Klimentou

Pardubice

Hokejisty extraligových Pardubic posílí obránce Martin Rýgl a útočníci Michal Bárta s Tomášem Klimentou. Všichni přicházejí z Mladé Boleslavi. Východočeši jejich angažování oznámili na svém oficiálním webu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bárta (č. 8) v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

"Ve spolupráci s trenérem Peterem Draisaitlem hledáme vhodné typy hráčů do našeho týmu, abychom jej posílili. Současná podoba kádru není konečná," uvedl generální manažer Pavel Rohlík k prvním posilám.

Devětadvacetiletý Rýgl má na kontě přes 400 extraligových zápasů. Vedle Mladé Boleslavi hrál i za Liberec, Znojmo, Karlovy Vary nebo Chomutov.

"Peter Draisaitl projevil o Martina velký zájem, na základě získaných referencí jsme vstoupili do jednání a jsme rádi, že jsme jej získali," uvedl Rohlík na adresu hráče, který v této sezóně hrál za Piráty, Bruslařský klub i prvoligovou Kadaň.

Gregorc a Štajnoch skončili

Svými výkony v Mladé Boleslavi, která poprvé postoupila do semifinále play off, vedení Pardubic upoutali i Bárta a Klimenta. "Michal Bárta je bruslařsky velmi dobře vybavený hráč. Tomáš Klimenta je přesně typem hráče, kterého jsme hledali. V předminulé sezóně získal 45 kanadských bodů, v té minulé táhnul Mladou Boleslav," uvedl Rohlík,

Již o víkendu vyšlo najevo, že v Pardubicích nebude pokračovat dvojice obránců Blaž Gregorc, Martin Štajnoch, kteří zamířili do Hradce Králové, nebo útočník Jakub Orsava. Ten v Dynamu hostoval z Třince a nově bude hrát za Mladou Boleslav.

Smlouvy nemají bek Michal Šeda a útočníci Tomáš Kaut, Tomáš Marcinko, Jaroslav Moučka, Patrik Poulíček, Tyler Redenbach a Jan Starý. "S některými hráči stále jednáme o pokračování spolupráce," dodal Rohlík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články