Hlavní obsah

Hokejisty Chomutova posílí Koblasa, Král a Chalupa

Chomutov

Dalšími posilami hokejistů Chomutova pro příští sezónu jsou tři mladí hráči - útočník Petr Koblasa z Karlových Varů, brankář Tomáš Král z Hradce Králové a obránce Lukáš Chalupa z Plzně.

Článek

Nejvíce zkušeností s nejvyšší soutěží má dvaadvacetiletý Koblasa, který dosud odehrál 186 extraligových zápasů s bilancí 17 branek a 13 asistencí. Juniorský reprezentant všechny duely absolvoval v dresu Karlových Varů.

O rok starší Král byl naposledy hráčem Hradce Králové, v sezóně však hostoval v prvoligových Litoměřicích a Slavii. V nejvyšší soutěži chytal jen ojediněle za Spartu. Syn prezidenta hokejového svazu působil čtyři roky ve Finsku, v juniorských a nižších soutěžích.

Dvaadvacetiletý Chalupa má za sebou stejně jako Koblasa a Král starty v mládežnických reprezentacích, v této sezóně odehrál čtyři zápasy za extraligovou Plzeň. Většinu ročníku strávil ve druholigových Klatovech a v prvoligovém Ústí nad Labem. Jeden extraligový start si připsal pod chomutovským koučem Vladimírem Růžičkou ve Slavii, rok hrál juniorskou MHL za Tatranské Vlky v Popradu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín