Hlavní obsah

Odchodem jsem se spálil, přiznal Honejsek po návratu do Zlína

Zlín

Po dvou letech oblékne dres extraligových hokejistů Zlína útočník Antonín Honejsek. Čtyřiadvacetiletý hráč, který v roce 2014 odešel po zisku mistrovského titulu do finského Blues Espoo a poté nastupoval za brněnskou Kometu a Hradec Králové, se nyní vrací. Ve Zlíně podepsal roční smlouvu.

Do Zlína se Antonín Honejsek vrací s pokorouVideo: Aleš Fuksa, Právo, Sport.cz

 
Článek

„Hledali jsme pro příští extraligový ročník produktivní pravé křídlo. Příchodem Tondy Honejska jsme záměr naplnili. Věříme, že naváže na předchozí velmi úspěšné sezóny u nás," uvedl jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

Honejsek připustil, že návrat do Zlína byl nyní jeho prioritou. „Odcházel jsem odsud před časem jako mladý kluk, který chtěl zkusit, jak to chodí ve světě. Spálil jsem se. Byl jsem trochu namyšlený, myslel jsem si, že vydržím v cizině hodně dlouho. Doufám, že nyní mezi staronové spoluhráče, z nichž se mnozí stali lídry mužstva, zapadnu," řekl po stvrzení kontraktu. „Snad svými výkony a přístupem zaujmu nejen trenéry, ale i fanoušky, jejichž přízeň bych zase rád získal na svou stranu," přál si.

Netají, že k návratu do Zlína dal sám popud. „Když jsem vytušil, že už se mnou v Hradci nepočítají, měl jsem pocit, že bych se měl ozvat zlínským funkcionářům sám. Zkusil jsem to, naštěstí na mě nezanevřeli. Táhlo mě to do Zlína, kde to dobře znám. A mužstvo vypadá velmi dobře," stihl zjistit po prvním tréninku. „Kluci si ale v kabině do mě pochopitelně trochu rýpli," přiznal Honejsek.

Minulost by už však nerad rozebíral. „To by mě užíralo. Na rovinu mohu asi říct, že můj odchod ze Zlína před dvěma roky byl chybný krok. V jiných klubech se mně zdaleka tak nedařilo. Na druhé straně jsem nabral další cenné zkušenosti. Pozitivní i negativní," přemítal.

Staronovou akvizici přivítal zlínský kouč Rostislav Vlach, který s Honejskem počítá do formace se synem Romanem a Veselým. „Měl by být na pravém křídle oporou. Je o něco zkušenější, než když odcházel," uvedl na adresu dvojnásobného českého reprezentanta.

Honejsek dosud v tuzemské extralize odehrál 251 zápasů, v nichž vstřelil 66 gólů a na 65 se podílel asistencemi.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články