Hlavní obsah

Chomutov získal beka Flemminga, asistenta Kopřivu střídá Martínek

Obranu hokejistů Chomutova posílí obránce Brett Flemming. Pětadvacetiletý Kanaďan dlouhodobě působil v zámořských soutěžích, do NHL se však neprosadil. Minulou sezonu strávil v mezinárodní lize EBEL, kde hájil barvy Bolzana. Změna nastala také v realizačním týmu: asistent Břetislav Kopřiva se s Piráty dohodl na ukončení spolupráce, nahradí ho Petr Martínek.

Foto: Sport.cz

Břetislav Kopřiva.

Článek

Flemminga si v draftu 2009 vybral jako 145. hráče celkového pořadí Washington. Capitals mu dávali prostor v přípravných kempech, na místo v prvním týmu však nedosáhl. Po letech v nižších seniorských profesionálních soutěžích zvolil loni přesun do Evropy. Za Bolzano odehrál v základní části 54 zápasů a připsal si 26 bodů za osm branek a 18 asistencí. V šesti duelech play off přidal dvě nahrávky.

Přestože šéf chomutovské střídačky Vladimír Růžička starší po úspěšné minulé sezoně, v níž Severočeši ztroskotali ve čtvrtfinále na pozdějším mistrovi z Liberce, změny v trenérském týmu nezamýšlel, jedna se přece jen zrodila. Vedle Jana Šťastného mu místo Kopřivy bude pomáhat třiačtyřicetiletý bývalý zadák Martínek, jenž převážnou část aktivní kariéry strávil právě v Chomutově a v klubu již v minulosti působil i jako asistent trenéra.

Pětašedesátiletý Kopřiva, jenž loni na jaře dovedl Piráty zpět mezi elitu jako hlavní trenér, požádal o ukončení smlouvy a není zatím jasné, kam povedou jeho další kroky. Měl by však pravděpodobně zůstat v extralize.

Reklama

Související témata: