Hlavní obsah

Kapitán opouští mistry. Už jsem nehrál tolik, kolik bych chtěl, vysvětluje Výtisk odchod z Liberce

Ostrava

Po třinácti letech, ve kterých oblékal dres Sparty, Karlových Varů, Plzně, Třince a naposledy Liberce, se do Vítkovic vrací obránce Jan Výtisk. Ziskem mistrovského titulu s libereckými Bílými Tygry si splnil sen, a nyní přišel čas vrátit se domů. „Zájem z Vítkovic byl obrovský, navíc mám naději, že dostanu na ledě mnohem více času, než tomu bylo na konci sezóny v Liberci. Proto jsem se rozhodl odejít,“ popisoval Výtisk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Výtisk s manželkou Nikolou takhle slavil vítězství v pražské O2 areně.

Článek

V Liberci nosil na dresu kapitánské céčko, za obhajobou titulu už tým ale nepovede. Nabídku dostal, přemluvit se ale nenechal. „Nehrál jsem tolik, kolik bych si představoval a asi by se to v budoucnu nijak nelepšilo. Uvažoval jsem o změně už delší čas," připustil odchovanec ostravského hokeje, jenž v Liberci působil šest let. „Vracíme se s manželkou tam, kde jsme vyrostli, kde máme rodiny a o to to bude snazší. V Liberci jsme byli spokojení, ale takový je hokejový život. V Ostravě máme zázemí, takže se zase všichni postěhujeme zpátky," pousmál se obránce.

Jednání s Vítkovicemi nebyla nijak dlouhá. „Věděl jsem už v průběhu sezóny, že je o mě zájem, ale nechali jsme to až po play off. Sedli jsme si a probrali, co a jak. Ty změny, které se tam nyní dějí, se mi líbí a moc se na to těším," řekl zkušený obránce. Z Vítkovic po další nepovedené sezóně odešlo devět hokejistů včetně kapitána Burgra. Nově budou dres s rytířem Vítkem na prsou oblékat kromě Výtiska útočníci Ondřej Roman a David Květoň, do obrany přišli doposud zlínský Patrik Urbanec a slovenský bek Ivan Baranka.

„Ten tým se hodně mění a samozřejmě jsem se zajímal, jaký je kádr, kdo přišel. Myslím, že to bude kvalitní tým a doufám, že uděláme dobrou partu a bude to klapat," přiblížil 35letý Výtisk, jenž podepsal v Ostravském týmu víceletou smlouvu. „Nepřipadám si starý a nechtěl jsem jenom někde dohrávat. Chci být platný na sto procent a věřím, že jsem toho stále schopný. Nechci končit ani poté, co mi vyprší kontrakt ve Vítkovicích," řekl důrazný bek.

Vítkovický generální manažer Jakub Petr se netají tím, že ostravskému týmu je právě Liberec, odkud Výtisk přichází, vzorem. „Velmi se mi líbí, jak to tam dělají. Hráče tam hokej baví a někteří kluci tam neskutečně vyrostli. Rád bych, aby to u nás bylo stejné," řekl Petr. A Výtisk věří, že se to podaří. „Oba týmy hrají podobným stylem. Věřím, že ty změny, které se teď ve Vítkovicích dějí, mohou přinést úspěch. Také v Liberci se toho udělalo dost jinak a vyhráli jsme titul, takže něco to do sebe mělo," uvedl Výtisk, jenž se v pětatřiceti letech dočkal prvního titulu. „Oslavy byly obrovské, většina z nás to zažila poprvé. I pro klub to bylo nové. Bylo to opravdu emotivní a velké," přiblížil Výtisk.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články