Hlavní obsah

Hokejoví mistři vyjeli na led i s reprezentantem Šimkem, který oželel volno

Liberec

Liberecká sportovní veřejnost neztrácí zájem o hokej ani v červnu. A jelikož klub českého extraligového mistra považuje podporu ze strany fanoušků za důležitou část hokejové organizace, připravil pro ně novinku. První trénink Bílých Tygrů na ledě byl totiž v nedělním večeru otevřený i pro diváky, kteří zaplnili hlavní tribunu v Home Credit Areně.

Foto: Bílí Tygři Liberec, Facebook

Hokejisté mistrovského Liberce znovu vyjeli na led.

Článek

Nejvěrnější příznivci tak viděli v akci takřka kompletní hráčský kádr, který se chystá na obhajobu mistrovského titulu. Liberečtí hokejisté sehráli modelové utkání mezi sebou, následoval i nácvik kombinací, střelby apod.

„Jsme rádi, že dorazila spousta diváků," kvitoval hlavní kouč „áčka" a sportovní manažer klubu Filip Pešán pro Sport.cz. Trenér se podle svých slov podrobil ve čtvrtek operaci menisku. Hodně aktivně a se zaujetím si při práci s hokejisty na ledě počínal nový asistent trenéra Karel Mlejnek. „Když jednotku na ledové ploše zhodnotím, tak mi přišlo, že trénink byl velmi klidný a koncentrovaný. Přistoupili k němu trenéři i hráči výborně," usmál se Pešán.

Překvapivě se po ledové ploše proháněl i reprezentační obránce Radim Šimek, který se nedávno vrátil z mistrovství světa v Moskvě. „Nenechal si trénink ujít. I když dostal volno, vyjel s ostatními kluky z vlastního rozhodnutí na led. To je chvályhodné," prohodil trenér.

Některé opory, s nimiž se počítá i do další sezóny, přece jen chyběly. „Michal Birner a Martin Bakoš mají po startu na světovém šampionátu volno. Na led nešel Martin Ševc, který se omluvil, ale v aréně u mužstva byl," upřesnil Pešán.

Brankář Will byl nadšený z Lašáka

Na tréninku se poprvé sešla kompletní liberecká brankářská trojice - Ján Lašák, Roman Will a Lukáš Hosnedl. Především Roman Will byl nadšený ze svojí premiéry v novém klubu.

„Už před týdnem na začátku letní přípravy jsem říkal, že se těším na spolupráci s Jánko Lašákem. A už samotný fakt, jak mě teď přivítal, byl velmi příjemný. V neděli jsem ho viděl vůbec poprvé a potvrdilo se jen, co jsem o něm slyšel - že je to super kluk. Věřím, že vytvoříme výbornou dvojici," líčil dojmy Will, jenž naposledy působil v zámoří.

Z dalších nových, či staronových hráčů už trénují s týmem na ledě i Lukáš Vantuch z Hradce Králové, Mário Bližňák z Plzně a Adam Jánošík z Chomutova.

„Vrátil jsem se do Liberce po třech letech, čas hrozně letí. Kádr se od té doby obměnil. Budu se snažit přinést do týmu fyzickou hru. A jsem zvědavý i na Ligu mistrů, která bude zpestřením," poznamenal Lukáš Vantuch. V kádru se chce zabydlet poté, co v loňské sezóně vystřídal postupně Hradec Králové, hostování v Litoměřicích, hostování v Litvínově a končil sezónu znovu v hradeckém dresu.

Reklama

Související témata: