Hlavní obsah

Libereckou nabídku jsem vůbec nečekal, přiznal navrátilec Vantuch

Liberec

Po třech letech se vrátil do kádru libereckých hokejistů zkušený útočník Lukáš Vantuch. Za tu dobu stačil vystřídat dresy pěti klubů ve dvou zemích. O to víc si váží návratu do známého prostředí a navíc před sezónou, v níž budou Bílí Tygři vystupovat v roli úřadujících mistrů české extraligy.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Lukáš Vantuch už oblékl i dres české reprezentace.

Článek

Vantuch v létě 2013 zamířil z Liberce do Německa. „Byl jsem v Landshutu, který hrál druhou bundesligu. Pak jsem šel do Düsseldorfu, kde jsem se bohužel zranil. Začal jsem později a poté jsem podepsal přestup do Hradce Králové. Jeho hráčem jsem byl rok a půl. V minulé sezóně jsem ale kromě toho hostoval i v prvoligových Litoměřicích a v extraligovém Litvínově, odkud si mě na play off stáhl Hradec Králové," podává výčet svých působišť.

Časté změny bere jako součást hokejového života. „Někdy nejste sám strůjcem své práce. Holt se to takhle sešlo s tím, že jsem vypomáhal i v první lize. Litoměřice byly hradeckou farmou, fungovaly v tomto modelu první rok a zpočátku se jim nedařilo, a proto je postupně doplnili kluci z Hradce. Při působení v Litvínově, který obhajoval titul, jsem měl zprávy od litvínovského vedení, konkrétně od Jirky Šlégra. Chtěli od hradeckého klubu souhlas, abych tam pokračoval. Mluvilo se o tom, ale Hradec to zatrhl," upřesňuje Vantuch.

Sezónu tak dokončil v hradeckém týmu, který obsadil konečné páté místo v extralize. „Pro šéfy klubu to bylo zklamání, jelikož jsme po základní části skončili třetí. Ve čtvrtfinále jsme nepřešli přes Mladou Boleslav. Ale teď už máme červen a chystám se na novou sezónu v Liberci," glosuje útočník svou současnost.

Zatím vstřebává jen pozitivní dojmy. „Liberec je podle mého soudu nejlepší hokejovou organizací v republice. A nabídku od mistra zrovna po takové sezóně, jakou jsem prožil, jsem vůbec nečekal. Moc mě potěšila. Chci jít pokorně trénink od tréninku a uvidíme, jak to bude vypadat. Spoustu kluků znám, je tady tým s výborným charakterem. A nebude problém do něj zapadnout," uvažuje Vantuch.

Uvědomuje si specifičnost svého nynějšího angažmá. „Moc hráčů asi nezažije, aby si zahrálo ve dvou letech po sobě za úřadující šampiony v jejich pomistrovské sezóně. Poznal jsem to v Litvínově a teď mě něco podobného čeká v Liberci. Chtěl bych si zkusit přímo i tu mistrovskou sezónu. Je to výzva, i když vnímám odchody libereckých hvězd," zamýšlí se vytáhlý forvard.

Fakt, že Bílí Tygři budou startovat i v Lize mistrů, považuje za vhodnou formu přípravy. „Už jsem hrál za Liberec před několika lety zápasy v European Trophy. A vím, že liberečtí kluci loni v Lize mistrů obstáli. Poprali se s tím bez zranění a mezinárodní utkání i během extraligového programu na podzim jim neuškodila. Doufám, že i v tomto směru navážeme na minulý rok," pohlédl Vantuch do blízké budoucnosti.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články