Hlavní obsah

Boleslav ztrácí svou oporu! Gólmanská jednička odchází do Calgary

Praha

Hokejová Mladá Boleslav přichází o jednu ze svých opor. Třiadvacetiletý gólman David Ritttich, jenž v poslední sezóně pomohl Bruslařskému klubu do semifinále extraligového play off, odchází do NHL, když podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Calgary Flames.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář David Rittich míří z Mladé Boleslavi do Calgary.

Článek

Jihlavský odchovanec nastupoval za Mladou Boleslav v posledních dvou sezónách a právě v té skončené si jistými výkony řekl o post gólmana číslo jedna. I díky němu tak Středočeši zažili nejpovedenější sezónu v klubové historii, když dokráčeli až do semifinále, kde nestačili na pozdějšího extraligového šampióna z Liberce. Ritticha zároveň trenéři národního týmu premiérově povolali do reprezentace, i když se nakonec soutěžního zápasu nedočkal.

Rittich není prvním českým hráčem, kterého si Plameny po skončení sezóny vyhlédly v Tipsport extralize. Na konci dubna se na dvouletém nováčkovském kontraktu dohodl s Calgary útočník Sparty Daniel Přibyl.

Ve Flames v uplynulé sezóně navíc působili útočník Michael Frolík a obránce Jakub Nakládal, jemuž ale v klubu skončila smlouva a zatím není jisté, jestli se dočká nové.

Rittich o místo v prvním týmu Flames bude muset nejspíše zabojovat na farmě. V ročníku 2015/16 byl týmovou jedničkou Fin Karri Rämö, jemuž kryli záda jeho krajan Joni Ortio a Švýcar Jonas Hiller.

Novou jedničkou Mladé Boleslavi se nejspíš stane Jan Lukáš, jenž naposledy chytal EBEL za Znojmo. Bruslařský klub má ještě k dispozici devatenáctiletého Jana Růžičku a o rok mladšího Dominika Groha.

Reklama

Související témata: