Hlavní obsah

Spojitost bych v našich přestupech nehledal, míní Klimenta o přesunu čtveřice z Boleslavi do Pardubic

Pardubice

Hned čtveřice hráčů najednou zamířila během letní hokejové přestávky z BK Mladá Boleslav do HC Dynamo Pardubice. Nejzkušenějším z nich je útočník Tomáš Klimenta, společně s ním se přesunuli na východ Čech i další forvard Michal Bárta, obránce Martin Rýgl a brankář Martin Růžička. „Je to víceméně náhoda,“ řekl Klimenta v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Tomáš Klimenta ještě v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Jak berete hromadné stěhování boleslavského hokejového kvarteta do pardubického kádru?

Je pravda, že jsme sem přestoupili všichni čtyři, ale myslím, že každý z nás jednal sám za sebe. Nějakou spojitost bych v tom nehledal.

Jak budete vzpomínat na Mladou Boleslav?

Jen v dobrém. Zažil jsem během tří let v kuse postup do extraligy, čtvrtfinále a nakonec i semifinále play off. Vyšlo to dokonale a asi to nemohlo být lepší (úsměv). Proti Třinci v roce 2015 jsme do toho šli s tím, že nemáme co ztratit. Ale v hlavě jsme měli, že je nemůžeme asi porazit. Pak jsme je potrápili a mohli jsme vyhrát i víc zápasů. Letošní sérii s Hradcem Králové jsme pojali tak, že chceme postoupit a věřili jsme, že se dostaneme do semifinále, což se povedlo.

Mladá Boleslav tedy skončila čtvrtá, kdežto Pardubice až dvanácté. Jak se k tomu stavíte?

Nikdo z nás neřeší, že Dynamo bylo dole. Extraliga je nesmírně vyrovnaná. Litvínov jeden rok vyhrál titul a následně se zachraňoval v baráži. Kolísavá forma potká kohokoliv a doufám, že uděláme maximum, aby se Pardubice vrátily tam, kde mají být.

Jak na vás působí pardubická kabina?

Od prvního dne jen pozitivně. Ještě jsme se ale nesešli všichni. Američany, kteří přišli, jsem ještě neviděl. Trénujeme zatím v osmnácti lidech a těžko něco říkat dopředu. Myslím, že mužstvo je dobře namixované.

Patříte k hráčům, kteří nemění často dresy.

Třeba to je nějaká známka toho, že člověk něco umí. Když jste někde déle, tak si vás klub trošku váží. Jsem za to rád a soustřeďuji se momentálně na Pardubice. Nechtěl bych procestovat deset klubů. Uvidím, jak dlouho tady vydržím.

Pardubice se v Lize mistrů potkají s obhájcem prvenství Frölundou ze Švédska a německým Wolfsburgem. Hlavně Frölunda je elitním evropským klubem.

U švédských a finských celků si moc nevyberete. Pro nás to bude dobré porovnání, jak na tom jsme. Věřím, že v Lize mistrů odehrajeme nějaký dobrý zápas a solidní výsledky. Osobně jsem tuhle soutěž nikdy nehrál, takže nemohu srovnávat

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice