Hlavní obsah

Cítím, že Hradec má velké ambice, říká obránce Gregorc po příchodu z Pardubic

Hradec Králové

Slovinský hokejový reprezentant Blaž Gregorc se chystá na svoji čtvrtou sezónu v řadě v české extralize. Ale s jednou zásadní novinkou. Po třech letech strávených v Pardubicích přestoupil do Mountfieldu Hradec Králové. „Všiml jsem si, že můj nový klub má velké ambice,“ poznamenal Gregorc v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Blaž Gregorc (uprostřed) ještě v dresu Pardubic.

Článek

Co vás vedlo k odchodu z pardubického týmu?

Byl jsem tam spokojený. Ale to je sport. Dnes si tady a zítra třeba jinde. Na Pardubice nemohu říci žádné špatné slovo. Po třech sezónách jsem prostě změnil dres.

Ale ještě předtím jste pomohl slovinské reprezentaci k postupu do elitní skupiny mistrovství světa!

V polských Katovicích jsme vyhráli divizi I A a vrátili se do nejlepší světové šestnáctky. Se Slovinskem je to tak, že se pohybujeme nahoru dolů mezi šampionáty. Jsem rád, že k úspěchu v Polsku přispěli i hráči z české extraligy. Kromě mě tam startovali i brankář Kristan z Chomutova a útočník Sabolič ze Sparty. Znám i Pajiče z Českých Budějovic. Byla to už moje šestá účast na mistrovství světa.

Momentálně už trénujete v Hradci Králové.

Už při působení v Pardubicích jsem se byl několikrát podívat i v Hradci. Ve městě jsem šel třeba na oběd nebo na večeři. A teď mám první dojmy z hráčské kabiny a z klubu. Jsou tady velké hokejové ambice. Chtějí být v top trojce a tudíž patřit mezi tři nejlepší celky v soutěži.

Kde strávíte dovolenou před červencovým nástupem na led?

Pojedu domů do Slovinska. Pocházím z Bledu.

Co očekáváte od hlavní části přípravy?

Počátkem srpna se na domácím turnaji střetneme i s Pardubicemi. Bude to derby, které poprvé poznám z druhé strany, než v předešlých letech. Takový zápas je důležitý a každý v něm chce vyhrát (úsměv).

Reklama