Hlavní obsah

Pardubice se dočkají peněz za hokejisty Průchu a Sýkoru

PARDUBICE

Hokejový klub Moeller Pardubice se dočká peněz za odchody Petra Průchy a Petra Sýkory do zámořské NHL. Za Průchu, který je oporou New Yorku Rangers, inkasuje východočeský klub 200 tisíc dolarů a za Sýkoru, jenž se v listopadu vrátil z Washingtonu zpět do Pardubic, poloviční částku. Uvedly to oficiální internetové stránky Pardubic.

Článek

"Během olympiády v Turíně jsem se sešel se zástupci Českého svazu ledního hokeje, Mezinárodní hokejové federace a NHL. Na základě argumentů našich právníků jsme dospěli ke konečnému řešení celé situace. Náš klub dostane zaplacenou celou částku za oba hokejisty, kteří v létě odešli do NHL," řekl na webu generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Pardubice byly jediným klubem, jenž tak dlouho marně čekal na odstupné za hráče, kteří v létě zamířili do zámoří. Přestože podle smlouvy mezi mezinárodní federací IIHF a NHL měly kluby dostat první splátky za hokejisty do 30 dnů od podpisu kontraktu, Moeller dosud obdržel jen 80 tisíc dolarů za Průchu.

"Během týdne na náš účet přijde 220 000 dolarů," dodal Kusý. Klub ale nadále požaduje úroky z prodlení. "Tím, že nám někdo zadržoval oprávněné peníze, nám vznikla škoda. Toto ještě budeme řešit," dodal Kusý.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno