Hlavní obsah

Čaloun: Byla to moje nejhorší sezóna v kariéře

PARDUBICE

Do kádru úřadujícího mistra se stěhoval z Litvínova jako největší ofenzivní posila, ve čtvrtek ale pro něj i celé Pardubice hokejová sezóna skončila. Jan Čaloun zažil nejmizernější extraligový ročník v životě. Co naplat, že byl s 39 body nejproduktivnějším hráčem týmu, na play-off to nestačilo.

Článek

"Nejhorší sezóna v kariéře," posteskl si po závěrečném nezvládnutém domácím utkání se Zlínem. "Právě na vlastním ledě jsme si to prohráli," věděl dobře. "Do Pardubic se nikdy pro body nejezdilo a najednou jsme byli doma třetí nejhorší z extraligy. Byla to hrozná křeč."

Mdlé výkony před našlapanou halou a skvělými fanoušky si prostě nedokázal vysvětlit. "Chybělo nám správné nažhavení, ke konci už nás svazovaly nervy," štvalo Čalouna, kterého po dvou dnech volna zase v pondělí čekají tréninky.

"Je to hrůza, budeme hrát jen přáteláky o ničem," zanaříkal nad neúčastí ve vyřazovacích bojích extraligy. "Určitě to nebylo stejné jako loni v Litvínově, kde jsme všichni táhli za jeden provaz," naznačil možné příčiny neúspěchu.

Jak bude vypadat příští sezóna, zatím netuší, i když má smlouvu uzavřenou ještě na jeden rok. Do extraligy se tlačí Ústí nad Labem, kde se Čaloun narodil a hrával v žákovských kategoriích. Zakončit kariéru právě tam by ho nelákalo? "Uvidíme, co zamýšlí pardubické vedení," povzdechl si třiatřicetiletý hokejista.

V Pardubicích dobíhají smlouvy některým oporám, třeba Mikeskovi nebo gólmanu Lašákovi. "O dalším působení jsem dosud nejednal," řekl i trenér Pardubic Vladimír Bezdíček.

Reklama

Související témata: