Hlavní obsah

Varům nevyšel ani devátý pokus na postup do play-off

LITVÍNOV

Ani na devátý pokus neuspěli hokejisté Karlových Varů v bojích o postup do extraligového play-off. "Byl to náš prvotní cíl, ale bohužel jsme znovu zůstali před branami elitní osmičky," konstatoval karlovarský trenér Zdeněk Venera po posledním zápase sezóny na litvínovském ledě. Výhra 5:1 usadila západočeský tým na konečnou desátou příčku tabulky.

Článek

"Cítíme menší zklamání, že se nám nepodařilo dostat pod sebe šest mužstev, nýbrž pouze čtyři," pokračoval Venera. "Nechci se bavit o tom, jak hodně byl navýšen klubový rozpočet před touto sezónou, přísluší mi hodnotit jen sportovní stránku. A ta vypovídá, že nám k předstižení osmého celku chybělo šest bodů," zdůraznil kouč, který z nevýrazného umístění nedělá tragédii.

"Vím, že fanoušci by chtěli lepší výsledky, ale extraliga byla nesmírně vyrovnaná. Favorizovaná Sparta se strachovala o play-off do závěrečného kola. A co mají na svoje selhání říkat v Pardubicích, za nimiž jsme zaostali jen o jediný bod," zamyslel se trenér.

Nenašli kvalitního střelce

V čem Venera viděl příčiny, že pro jím vedený tým soutěžní ročník už skončil? "Utekl nám začátek soutěže. Ve chvíli, kdy jsme se prodrali na osmé místo, jsme vzestup nepotvrdili. Znovu jsme klesli pod hranici play-off a už jsme se nevrátili zpátky. Každý zápas byl klíčový a v koncovce nám scházela lehkost. Na góly jsme se moc nadřeli. V mužstvu se nenašel střelec nebo koncový hráč, který byl dal aspoň dvacet branek," rozebíral trenér.

Málo platné bylo i vzepětí po olympijské přestávce, kdy se na mužstvu nijak neprojevilo ani zúžení kádru o Nedorosta, Alinče, Hurtaje a Macholdu, uvolněných na hostování do zahraničních klubů. "Hráči, kteří dostali na ledě víc prostoru, než předtím, zabojovali i s výhledem na příští sezónu. To je pozitivní prvek, ale mrzí mě, že nějaká úspěšná šňůra nepřišla dříve, než čtyři kola před koncem," dodal Venera.

Reklama

Související témata: