Hlavní obsah

Marek: Na spoluhráče jsem měl štěstí

Marek BurkertPrávo

Hokejový útočník Jan Marek sice zřejmě neodehrál svou nejvydařenější základní část extraligy, přesto se dočkal velkého individuálního ocenění. Opora Sparty nasbírala 54 kanadských bodů, což bylo nejvíce ze všech hráčů v soutěži. Přitom Marek před třemi lety, tehdy ještě v dresu Třince, získal ještě víc bodů. Marek poskytl rozhovor deníku Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník Sparty Jan Marek v souboji s karlovarským Nedorostem.

Článek

Postup do play-off jste završili v derby proti Slavii. Z toho musíte mít dvojnásobnou radost?Jsme strašně šťastní, že jsme to dotáhli ke zdárnému konci. O Slavii se mi zdálo už v autobuse cestou ze zápasu s Vítkovicemi. Že jsem k postupu přispěl i já, mě samozřejmě těší dvojnásob.

Podle prvních ohlasů to vypadá, že Zlín je pro vás z týmů první čtyřky nejpřijatelnějším soupeřem.Přáli jsme si ho, protože s ním máme dobrou bilanci a věříme si na něj.

Myslel jste už před posledním zápasem základní části na možnost vítězství v kanadském bodování?Kdyby jsme se nedostali do play-off, tak by bodování bylo k ničemu. Na střídačce mi pak kluci připomněli, že jsem to vyhrál. Jsem taky rád, že Petr Ton získal primát nejlepšího střelce. Společně s Martinem Štrbou má na mém výsledku největší podíl. Na spoluhráče jsem měl štěstí. Teď bych si ještě přál, abychom se Spartou postoupili co nejdál. Když se to podaří, budu si vítězství v kanadském bodování cenit ještě víc.

Berete to i jako zadostiučinění po minulé sezóně?Hráči z NHL udělali v době výluky ve Spartě ohromnou konkurenci, navíc jsem měl vleklé zdravotní problémy. Síly ubývaly a trenér spoléhal na jiné hráče. Ale takhle to v hokeji chodí.

Co oslavy? Neříkejte, že postup a vaše vítězství nehodláte zapít?Víme, že nemůžeme nějak bláznit. Čeká nás Zlín. Dáme si jedno dvě pivka. (smích)

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice