Hlavní obsah

On-line: Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy

PRAHA

Dvaapadesát kol základní části je zapomenuto. V neděli startuje play-off hokejové extraligy a týmy z dolní poloviny osmičky se už těší, jak budou komplikovat úlohu favoritům. Na doma neporažený Liberec si věří České Budějovice, proti Slavii se chce vytáhnout Třinec. Oba zápasy můžete na stránkách Sport.cz sledovat v on-line reportáži.

Článek

"Dlouhodobá fáze se stala minulostí," upozornil na ošidnost vyřazovacích bojů kouč Liberce Josef Paleček. "Nejdůležitějším aspektem zůstává, že jsme si vybojovali nejvýhodnější pozici s výhodou vlastního ledu v případných rozhodujících sedmých utkáních," upozornil Paleček na unikátní šestadvacetizápasovou domácí sérii Bílých Tygrů bez prohry.

České Budějovice si paradoxně nejlepší celek základní části jako čtvrtfinálového soka přály. "Ve vzájemné bilanci jsme totiž dokonce o gól lepší. Pokud Liberec vyhraje všechny domácí zápasy, bude mistrem. Každá série ale jednou skončí. Po prvních dvou zápasech pod Ještědem bych bral stav 2:0 pro nás," řekl ČTK trenér Jihočechů Josef Jandač.

"Samozřejmě, že 2:0 chceme vést my. Věřím, že herně i výsledkově navážeme na základní část," oponoval Paleček, který počítá, že v brance soupeře nastoupí místo Chábery uzdravená opora Turek. "Na něj se musíme dobře připravit," plánuje kouč Libereckých.

Růžička po prohře se Spartou soptil

V základní části druhá Slavia se po olympijské přestávce zatím s formou nepotkala. Ve čtvrtek schytala debakl v derby se Spartou a trenér Vladimír Růžička po porážce 1:6 soptil. "S takovou hrou v play-off pohoříme. To přece není Slavia, kde zůstal důraz?" ptal se naštvaně. Vyrovnaná bilance s Oceláři navíc Pražany nabádá k obezřetnosti.

"Teď už nemá cenu se šetřit. Každý do toho musí jít po hlavě a na sto procent," sypal ze sebe Růžička. "Jestli měl někdo v základní části 100 bodů nebo o padesát míň, to je jedno. Začíná se od nuly," vyzýval před startem série své dobře placené hráče.

Na severu Moravy zatím panovala euforie z postupu do vyřazovacích bojů. Oceláři postup zapili a těší se, že se na favorita vytáhnou. "Máme splněno, to Slavia musí. Každý ji už pasuje na titul," řekl trenér Třince Jiří Juřík. "My ale máme psychicky navrch."

Česká pojišťovna play-off - čtvrtfinále:
17:15 SLAVIA PRAHA - TŘINECon-line
V týmu domácích je nejistý start útočníka Tomici, který má problémy se zápěstím. Třinec se musí obejít bez dlouhodobě zraněných Paroulka i Martynka.
17:25 LIBEREC - ČESKÉ BUDĚJOVICEon-line
Z Liberce jsou mimo hru Plodek a Jiruš, potíže se zády má Krstev. Budějovice chtějí uhlídat útok s produktivním Vaicem, chytat má uzdravený Turek.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec