Hlavní obsah

Kometa pokračuje v mohutném posilování. Do útoku získala další zvučné jméno

Praha
Aktualizováno

Mohutné posilování hokejového Brna před nadcházející extraligovou sezónou stále nekončí. Po obránci Ondřeji Němcovi a forvardech Marku Kvapilovi, Martinu Eratovi nebo Martinu Zaťovičovi hlásí Kometa příchod dalšího zvučného jména do útoku. Z ruského Novosibirsku získala brněnského rodáka Tomáše Vincoura.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový útočník Tomáš Vincour je další posilou brněnské Komety.

Článek

„Tomáš je velký, silný a důrazný hráč s obrovskými zkušenostmi, a to i přes svůj mladý věk. Navíc je to Brňák a náš odchovanec. Jsem hrozně rád, že upřednostnil Kometu před ostatními nabídkami a vrací se domů," prohlásil pro oficiální stránky klubu majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský, jenž je zároveň Vincourovým bratrancem.

"Roli hrála i rodina, jsem rád, že jsem doma. S Kometou chci něco dokázat. Moc se těším, až budu nastupovat před brněnským publikem," vzkazuje Vincour.

V uplynulém ročníku nastupoval v Kontinentální lize za Novosibirsk, za který i v součtu s play off vstřelil během 55 zápasů 11 branek a přidal 20 asistencí. Do poslední chvíle navíc bojoval o svou premiérovou účast na mistrovství světa, den před odletem národního týmu do dějiště turnaje v Moskvě byl ale z kádru vyřazen.

V KHL si vyzkoušel i roční angažmá v Kazani, čtyři sezóny působil v NHL za Dallas a Colorado. Dohromady v nejlepší hokejové soutěži světa odehrál 95 zápasů s bilancí sedmi gólů a deseti přených nahrávek.

Reklama

Související témata: