Hlavní obsah

Pardubice - Omsk 3:2 PPCenné skalpy! Pardubice na prestižním turnaji zdolaly Omsk, Hradec si poradil s Ufou

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové i Pardubic vstoupili vítězně do turnaje Mountfield Cup v Hradci Králové proti sokům z Kontinentální ligy. Pořádající Mountfield HK vyhrál nad Ufou 3:1 a Dynamo zvítězilo nad Avangardem Omsk 3:2 v prodloužení. V přípravě uspěly také Vítkovice, který deklasovaly Znojmo na jeho ledě 7:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce oslavují gól v síti Ufy.

Článek
Fotogalerie

Pardubice šly do vedení v sedmé minutě, kdy českého reprezentačního gólmana Dominika Furcha hájícího branku sibiřského celku, překonal Kaut. Omsk na konci první třetiny dokázal srovnat, což se mu podařilo i po další přesilovkové trefě Tomáška ze 47. minuty.

V prodloužení ale rozhodl o bodu navíc pro Draisaitlův tým kanonýr Petr Sýkora. Východočeši tak napodobili chomutovské Piráty, kteří Avangard zdolali před týdnem 3:1.

Mountfield porazil Ufu

Stejně jako Pardubice také Hradec Králové odehrál v pátek první přípravný duel. Bezbrankový stav prolomil ve 22. minutě úspěšnou tečí Köhler a ve 35. minutě tým kouče Václava Sýkory vedl už 2:0, když se v přesilovce pěti proti třem prosadil Červený.

Po 95 vteřinách závěrečného dějství sice snížil Lisin, ale ve 44. minutě potvrdil výhru Mountfieldu lotyšský útočník Džerinš, letní posila z Dinama Riga.

Všechny čtyři týmy startující na Mountfield Cupu se do neděle utkají systémem každý s každým, na vítěze pak čeká téměř metr vysoký putovní pohár.

Hokejový Mountfield Cup v Hradci Králové:
Pardubice - Omsk 3:2 po prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 7. Kaut, 47. Tomášek, 62. P. Sýkora - 20. Machanovskij, 54. Fajzullin.
Hradec Králové - Ufa 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky: 22. Köhler, 33. Červený, 44. Džerinš - 42. Lisin.
Přípravný hokejový zápas:
Orli Znojmo - HC Vítkovice Steel 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)
Branky: 48. Bruijsten - 1. Baranka, 9. P. Zdráhal, 23. Szturc, 30. Olesz, 39. O. Roman, 43. Illéš, 56. Klok.

Reklama

Související témata: