Hlavní obsah

Slavia našla odpověď na parádu Polanského

Marek BurkertPrávo

Až v samotném závěru přišel Třinec v neděli o šanci šokovat favorizovanou Slavii hned v prvním extraligovém čtvrtfinále. Tři branky do Vojtkovy sítě v posledních osmi minutách ale do sedla posadily Slavii.

Článek

Z šatny však vycházeli hosté klidní a s čistou hlavou. "Hráli jsme dobře a v pondělí budeme hrát zase," konstatoval gólman Martin Vojtek, který trochu překvapivě dostal přednost před Radovanem Bieglem. Celkem nasbíral 47 zákroků a s dostatkem práce byl spokojený.

Klíčové snížení

Za klíčový okamžik utkání považoval stokilový pořízek snížení Vlasáka následující jen 16 vteřin po druhé třinecké brance. "Trochu nás to mrzí, ale pořád platí, že musí Slavia a my jen můžeme," opakoval třinecké heslo posledních dnů.

Na hlavě měl přitom žlutý přeliv. "Před dvěma roky v sérii se Zlínem mi přinesl štěstí. Jen manželka z toho moc nadšená není," povzdechl si Vojtek.

Včera na Pražanech byla patrná značná nervozita. "Bohužel jsme začali stejně špatně jako v posledních zápasech základní části," uznal střelec druhé slávistické branky Jaroslav Bednář. "Táhne se to s námi takových šest zápasů nazpátek." V kabině prý proběhla menší bouřka. "Museli jsme se nad sebou zamyslet. Pořád jsem cítil, že se zvedneme."

Vítězný jásot na tribunách nastal už po třetí brance Proroka, ale Třinec ještě dokázal srovnat. "To jsme přesně my. Dáme gól a pak zase uděláme chybu," kroutil hlavou Bednář.

Inspiroval ho kustod

Branka Ocelářů na 3:3 však byla nejkrásnějším momentem útočného zápasu. Poté co v brankovišti Kolařík chytil puk do rukavice, nařídil sudí trestné střílení, na které se uchystal Jiří Polanský. Volným tempem dojel před Fraňka, kousek od brankoviště si puk přehodil zleva napravo a už se kotouč třepetal za slávistickým gólmanem. "Věřil jsem si, jinak bych na nájezd nechodil," usmíval se úspěšný exekutor. "Kdybych to nedal, tak by si mě kluci na střídačce podali," tvrdil Polanský.

Za inspirátora netradičního zakončení označil kustoda Miroslava Macháčka, jinak bývalého gólmana Třince. "Poradil mi to asi před dvěma roky, ať to takhle zkouším. Když tuhle kličku gólman nezná, tak nemá moc šancí, pokud se to provede dobře. Chce to ale trochu drzosti," vykládal.

Více radosti ale nakonec přece jen bylo v kabině domácích. "Tenhle zápas nás zvedl, v pondělí už můžeme hrát v úplném klidu. Snad se nám začnou dařit i přesilovky, které v poslední době hrajeme vážně tragicky," ušklíbl se Bednář.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice