Hlavní obsah

Favorit přestal dávat góly

LIBEREC

Co se děje s libereckými Bílými Tygry? Tak se ptají hokejoví fanoušci po tragickém představení vítěze základní části extraligy ve dvou domácích zápasech čtvrtfinále. České Budějovice vyhrály oba dva úvodní zápasy v do té doby nedobytné Tipsport aréně.

Článek

"S jedním gólem na utkání se nedá vyhrát. A už vůbec ne proti Českým Budějovicím, které jsou po postupu do play-off v klidu a dokonale trestají naše chyby," narážel trenér Josef Paleček na fakt, že jeho svěřenci po nedělní střeleckém selhání (1:2) totálně propadli i včera. Jak obrovský rozdíl oproti střelecké produktivitě v základní části...

"Těžko jsme se prosazovali přes zhuštěné střední pásmo. Puky nám odskakovaly a nedokázali jsme je zpracovat. A když jsme se dostali na dostřel, velkou překážkou byl Turek. Soupeř měl naši hru dobře nastudovanou. I my jsme věděli o přednostech Budějovic, ale marně jsme se je snažili eliminovat," rekapituloval kouč.

Falta: Zase smůla

Otázka dne zněla, jestli nastoupí brankář Milan Hnilička. Nestalo se tak, proto tíha zodpovědnosti ležela znovu na Pavlu Faltovi.

"Milan to zkusil při rozbruslení a řekl, že to nepůjde. Tak byla řada na mě, což jsem po nedělním zápase v podstatě očekával. Bohužel jsem dostal čtyři góly, které nechci omlouvat. Stejně jako v neděli jsem měl smůlu. Ale podobné nesnáze potkaly i daleko lepší brankáře, než jsem já. Nedá se to vrátit, akorát se z toho musíme poučit. Budějovičtí beci hodně střílejí, mají velkou sílu a určitě nás pozlobí i v odvetách," mínil Falta.

"Hosté nás důsledně napadali, nedovolili nám kombinaci, prohrávali jsme osobní souboje. A neskórovali jsme ani v přesilovkách," vypočítal herní neduhy útočník Andrej Podkonický, autor jediného gólu Severočechů. Před cestou na jih Čech ale nepropadá skepsi. "Teď se pozice trochu otočí. Soupeř bude doma v euforii a je na nás, abychom v sobě našli dřívější vůli a herní zodpovědnost," dodal slovenský centr.

Reklama

Související témata: