Hlavní obsah

Play-off on-line: Zlín - Sparta, Vítkovice - Znojmo

Čtvrtfinále extraligového play-off se v úterý rozjede naplno. Ve Zlíně a Vítkovicích budou rozehrány zbylé dvě série, Hamé na svém ledě přivítá pražskou Spartu a na sever Moravy přijedou Znojemští Orli. Oba zápasy začaly v 17:00 a sledovat je můžete v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto

Článek

Pod dohledem valašského krále, herce Bolka Polívky, odstartuje série mezi Hamé Zlín a pražskou Spartou. Pražané si na třetí tým extraligy nebývale věří a vzájemná bilance ze základní části je k tomu opravňuje.

Tři vítězství ze čtyř duelů jsou zdrojem sparťanského optimismu. Kouč František Výborný ale varuje: "Play-off je něco úplně jiného. Necháme se překvapit, jak nám to půjde," tvrdí sparťanský trenér, který vyrazil na Moravu s kompletním kádrem, v němž nechyběl ani nejlepší střelec základní části Petr Ton.

On-line Česká pojišťovna play-off - čtvrtfinále
Zlín - Sparta Praha
Vítkovice - Znojmo

Ve Zlíně si z vyjádření sparťanů těžkou hlavu nedělají. "Čeká nás velmi těžká série a my zůstáváme pokorní. Jdeme od zápasu k zápasu," vyhlašuje zlínský trenér Ernest Bokroš, kterého neznepokojuje ani fakt, že ze tří dosavadních měření se Spartou ve vyřazovacích bojích Zlín nešel ani jednou dál.

Znojmo chystá osobku na Urama

Čtvrtfinálový souboj Vítkovic se Znojmem nabídne pikantní minisouboje. Mezi nimi duel gólmanů. Dlouholetá vítkovická opora Jiří Trvaj nyní působí na jihu Moravy a bude se chtít proti svému nástupci Marku Pincovi vytáhnout.

Ostře sledováni budou i slovenští útočníci Marek Uram v dresu Ostravanů a znojemský Juraj Štefanka, kteří si sedm kol před koncem základní části vyměnili působiště. "S kluky z Ostravy se už několik dní přes mobil hecuju. Psal jsem, že jim sežeru hokejky. Pro postup nechám na ledě duši," vzkázal Štefanka.

Vítkovice jdou do prvního zápasu v kompletním složení, uzdravili se i útočníci Burger a Vůjtek mladší. "Je fajn, že jsme všichni," poznamenal trenér Vladimír Vůjtek starší a dodal, že nepovažuje za výhodu ani nevýhodu začínat doma: "Plusem jsou zápasy na domácím ledě až v případě, že je série dlouhá. Třeba v pátém a sedmém utkání."

S obvyklým přáním odvézt si ze dvou zápasů venku aspoň jedno vítězství jedou do Ostravy Znojemští, kteří touží na pátý pokus proniknout do semifinále. "Čekám bitvu. Všechna střetnutí budou hodně vyrovnaná," předpokládá kouč Miloslav Hořava, který chystá osobní obranu na bývalého svěřence Urama. "Víme, co na něj platí."

Reklama

Související témata: