Hlavní obsah

Ve Vítkovicích přálo štěstí odvážnějšímu

OSTRAVA

Říká se, že štěstí přeje odvážnému. Na vítkovickém ledě to v úterý platilo bezezbytku. Znojmo se v klíčových chvílích víc tlačilo před branku soupeře, proto v sérii vede. Autor rozhodujícího gólu Zdeněk Ondřej překonal Pince ve chvíli, kdy se už začínalo myslet na penaltový rozstřel.

Článek

"Všiml jsem si, že Nikolov bude od modré střílet, tak jsem se zkusil natlačit před branku. Bylo to velké štěstí, že se puk ke mně tak odrazil," usmíval se pětadvacetiletý forvard, který došel do šatny Orlů až po televizním rozhovoru, přesto na něj ostatní čekali s bojovým pokřikem. "My počkáme rádi i příště," nabádaly jej hlasy z kabiny k tomu, aby si další gólový zápis zopakoval v Ostravě třeba už dnes.

Způsob, kterým hosté rozhodli úvodní čtvrtfinále, chtějí Vítkovičtí používat hned v odvetě. "Málo jsme chodili před branku, Trvajovi jsme vůbec neznepříjemňovali práci. Proto jsme se ani nedostali k dorážkám. Musíme být aktivnější s pukem i bez něj," uznal uzdravený kapitán Ostravanů Jiří Burger, který návrat na led po šesti týdnech pauzy oslavil gólem.

Žádná euforie, spíše spokojenost s dobře odvedenou prací se dala vyčíst z tváří hráčů Znojma. "Je to hrozně důležité vítězství. Budeme v psychické pohodě," vykládal nedávno ještě vítkovický útočník Juraj Štefanka, který byl v sezóně vyměněn na jih Moravy, a dodal: "Byl jsem klidný, že jsem se až divil. Necítil jsem se přemotivovaný. Tak asi série bude vypadat. Vyrovnané zápasy, které rozhodne třeba jediná chyba."

Myslel si to i autor první trefy vítězů Roman Erat. "Zaskočil jsem za obránce Čakajíka, který vyjel dopředu, a když se tam udělal prostor, tak jsem si tam najel. Pak už stačilo jen trefit branku," popisoval svůj gól. Věděl však, že i Znojmo mělo rezervy ve výkonu. "Nešly nám přesilovky. Málo jsme stříleli, chyběl nám pohyb. Víme, kde se zlepšit," dodal Erat.

Reklama

Související témata: