Hlavní obsah

Vítkovice opsaly recept na výhru

Hokejisté Vítkovic opsali způsob, jakým Znojmo uspělo v první utkání. Udrželi hosty na jediném vstřeleném gólu, byli důraznější v koncovce, a tak je stav čtvrtfinále vyrovnaný.

Článek

Ostravané výborně bruslili a tlačili se střeleckých pozic. Trvaj měl práce nad hlavu a také kapituloval po ráně Jasečka v přesilovce, když dráhu puku nešťastně změnil Haman. V 11. minutě dostal Burger tolik času, že v útočném pásmu počkal i na střídajícího Irgla a jeho střela zápěstí našla skulinku mezi betony znojemského gólmana. "Těch gólů mohlo být víc, ale proměnili jsme jen dvě šance," uvedl asistent trenéra Vítkovic Miloš Holaň.

Orli nasadili čtvrtý útok, ale dlouho zůstávaly jejich největšími šancemi akce Štefanky a krátké obléhání Pince při první přesilovce. "Přesto jsme se postupem času zlepšili, jenže se k nám nepřiklonilo štěstí jako v prvním utkání," řekl kouč Znojma Miloslav Hořava.

V polovině druhého dějství zbytečně faulující hosté hráli dlouhých 140 v oslabení tří proti pěti, ale ostravský tlak i díky Trvajovi ustáli bez úhony. Naopak při vlastní početní výhodě Pinc vyrazil ránu Bičánka ke stropu ČEZ Arény, puk ovšem zapadl za něj do brankoviště, kde číhal Pucher. "My hráli dlouho přesilovku pěti proti třem žalostně. Pak se puk nějak smolně odrazil, soupeř snížil, ale naštěstí jsme vedení udrželi," oddechl si Holaň.

Znojmo stupňovalo tempo, ale domácí celek nepustil protivníka do vyložených šancí, s dalšími náznaky možností si poradil Pinc. Vítkovice stáhly sestavu na tři řady a hrozily po brejcích, ale Vůjtek s Burgrem na Trvaje nevyzráli. "Moc jsme chtěli ale už jsme zápas do prodloužení jako o den dříve nedotáhli," krčil rameny Hořava.

Orli sáhli ke hře bez gólmana a 70 s před koncem trefil prázdnou klec Vůjtek. "V závěru hráli jen ti, kterým se dařilo, ale pochvalu zaslouží mužstvo jako celek," dodal Holaň.

Vítkovice Steel - Znojemští Orli 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Jasečko (Irgl), 11. Irgl (Burger, Uram), 59. Vůjtek (Šimíček) - 35. Pucher (Bičánek). Rozhodčí: Šindler, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 6921. Stav série: 1:1.
Vítkovice: Pinc - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, Jurečka, R. Polák - Vůjtek ml., Burger, Uram - Irgl, Šimíček, Hubáček - Kropáč, R. Procházka, Köhler - Krenželok, Káňa, Šebesta. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov - J. Štefanka, Pucher, Plášek - Erat, Dopita, Ludvík - Ondřej, Haman, Ministr (23. Beroun) - od 15. do 16. min. navíc Kraus. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: