Hlavní obsah

Jsem zvědavý na Ligu mistrů, vyhlíží plzeňská posila Koreis novou sezónu

Plzeň

V záplavě letních přestupů v hokejové extralize se o zajímavou změnu dresu postaral i útočník Jakub Koreis. Z Komety Brno zamířil do Plzně, což v jeho případě znamená návrat do mateřského klubu po dlouhých třinácti letech. „Loňská sezóna je minulostí, těším se na plzeňský hokej,“ svěřil se dvaatřicetiletý forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Plzeňský útočník Jakub Koreis (vlevo) v souboji s chomutovským forvardem Markem Tomicou.

Článek

Jak se ohlížíte za svým brněnským angažmá?

Byl jsem v mužstvu, s nímž jsem v době svého působení získal tři medaile v extralize. Konkrétně stříbro pod trenérem Venerou a stříbro s bronzem pod trenérem Kýhosem. Minulá sezóna se v Brně nepovedla podle představ. Kometa proto výrazně posílila na papíře. Uvidíme, jestli dokážou poskládat tým, aby naplnil předpoklady, které jsou určitě vysoké.

Zatímco Brno skončilo na jaře v předkole play off extraligy, Plzeň byla celkově třetí. Takže jste si vlastně polepšil, co se týče srovnání tabulkového umístění mezi oběma kluby.

Vím, že plzeňský celek byl loni hodně podceňovaný. Nakonec hráli výborný hokej a potrápili v semifinále Spartu. Každá sezóna je jiná. Vzpomínám si, že během několika úspěšných let Brna jsme právě s Kometou dvakrát vyřadili Plzeň v play off. Je třeba mít respekt ke všem soupeřům.

Jak si znovu zvykáte na Plzeň? A potkal jste se s někým ze současného mužstva na ledě při dřívější štaci v tomto klubu?

Právě možnost bojovat opět za plzeňský celek mě přitahovala k návratu. Kdysi jsem hrál s Jardou Kracíkem, když byl ještě dorostencem. A taky jsem byl spoluhráčem Michala Straky, našeho nynějšího trenéra áčka.

Co očekáváte od startu Plzně v Lize mistrů?

Tuhle soutěž jsem nikdy neokusil, jenom předtím European Trophy. Jsem na Ligu mistrů zvědavý. Budou v ní silní soupeři. Třeba norský Viking Stavanger, který loni dvakrát porazil Třinec. Naším cílem je ale postup ze základní skupiny do další fáze.

Jak se osobně cítíte na prahu sezóny?

Mám za sebou zatím jediný přípravný zápas. Zasáhl jsem poprvé až do toho čtvrtého v pořadí, co mužstvo absolvovalo. Předtím jsem nehrál přes pět měsíců a bylo to znát. Člověk je po tak dlouhé době víc unavený, než v běžné sezóně. Snad nás malý nářez 1:5 v Chomutově znovu vrátí na zem, abychom šli do Ligy mistrů v plné koncentraci.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Třinec - Pardubice 1 : 1 13. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice