Hlavní obsah

Trávníček bude po faulu na Straku odpočívat ještě čtyři zápasy

PRAHA

Hokejisté Zlína se budou muset v následujících čtyřech zápasech play off extraligy obejít bez útočníka Michala Trávníčka. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje mu ve čtvrtek zastavila činnost za faul na sparťana Josefa Straku v prvním čtvrtfinálovém utkání play-off.

Článek

Důrazný forvard Hamé chyběl i ve středečním druhém duelu série, za svůj zákrok totiž dostal od rozhodčích trest ve hře znamenající automaticky absenci v následujícím zápase. ČTK verdikt komise tlumočil ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Šestadvacetiletý Trávníček, který do Zlína přišel na konci ledna na hostování z Litvínova, tak bude svému týmu chybět celkem v pěti duelech. Podobný trest dostal v úterý od disciplinární komise i třinecký obránce Tomáš Frolo za faul na útočníka Vladimíra Sobotku z pražské Slavie.

"Byl to hrubý zákrok, ale nesrovnával bych je. Každý se stal v jiné části hrací plochy a jednalo se i o jiný faul. Vážné ale byly oba," řekl Šulc. Zatímco Frolo atakoval Sobotku ve středním pásmu, Trávníček "trefil" soupeře u mantinelu. V obou případech se ale na ledě objevila krev a pro Sobotku i Straku zápasy skončily. Společné také bylo, že k faulům došlo vždy v závěrech utkání.

Husička: Je to srandovní verdikt

Vedení Zlína čekalo, že Trávníček dostane trest, jeho výše ale klub trochu zaskočila. "Je to srandovní verdikt. Já už jsem ale v hokeji zvyklý na ledacos," řekl generální manažer Hamé Petr Husička. Přiznal však, že po pětizápasovém Frolově distancu očekával, že Trávníček bude ještě chvíli chybět. "Myslel jsem ale, že spíše dostane tak jedno utkání. Vycházeli jsme z loňska, kdy Branda zranil Lešku a vyřadil ho do konce sezóny a dostal jeden zápas. Skuhravý za faul na Bonka, který poté půl roku nehrál, měl dva zápasy," uvedl Husička. Nesrovnalosti ve výši současných trestů s loňskými se prý nelíbí ani sponzorům zlínského klubu.

Argument ředitele soutěže Šulce, že disciplinární komise chce hned na úvod play-off dát jasně najevo, že podobné zákroky nebude tolerovat, se Husičkovi nezdá. "Proč potom Žižka dostal za napadení Frola v chodbě jen jeden zápas? Nebo proč nikdo neřešil zákrok Dudy, který trefil loktem do hlavy Frola ve druhé třetině a dostal za to jen dvě minuty. Přitom to bylo horší než kontakt Frolo - Sobotka, na který má řada lidí i odborníků rozdílný názor," řekl zlínský manažer.

Ke stejným lidem se Zlín odvolávat nebude

Proti Trávníčkově trestu se Zlín zřejmě odvolávat nebude. "Jeden zápas si už odseděl, v sobotu a v neděli nebude hrát určitě také. Pak to zvážíme. Museli bychom se ale odvolat ke stejným lidem, kteří dnes rozhodli, a ti těžko přiznají, že něco rozhodli špatně," řekl Husička. Na výši trestu pro Trávníčka i Frola se podle něj projevila i mediální kampaň, kterou prý oba pražské kluby rozpoutaly.

Reklama

Související témata: