Hlavní obsah

Hokejový Třinec se odvolal proti trestu pro Frola

TŘINEC

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se bude muset znovu zabývat trestem pro třineckého obránce Tomáše Frola. Jeho zaměstnavatel se totiž odvolal proti úternímu verdiktu komise, kdy Frolo vyfasoval za střet se slávistickým útočníkem Vladimírem Sobotkou v pondělním utkání čtvrtfinále play-off zákaz startu v pěti utkáních.

Článek

" K tomuto rozhodnutí poukazujeme na to, že je od samého počátku neplatné s ohledem na skutečnost, že disciplinární rozhodnutí je v rozporu s Rozpisem Tipsport  ELH 2005/2006 (str. 43 , 3. odrážka.). Nebyla splněna  povinnost iniciátora před projednáváním informovat o svém návrhu druhý klub," citují oficiální internetové stránky Třince první část odvolání moravského klubu.

Jinými slovy Třinec namítá, že klub o disciplinárním řízení vůbec nevěděl  a neměl možnost se k podnětu, který zaslala Slavia APK vyjádřit. Stejně tak nedostal prostor pro svou obhajobu ani samotný Frolo. Tím podle Třince došlo k porušení pravidel  pro "Postup při dodatečném disciplinárním posuzování zákroků v utkání Tipsport ELH " uvedených v Rozpisu  Tipsport  ELH 2005/2006 a rozhodnutí o potrestání Frola je neplatné.

Byl trest pro Frola adekvátní?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Třinec se dále v odvolání ohrazuje proti posouzení zákroku Frola jako disciplinární provinění. "Je zjevné, že hráč Frolo v okamžiku střetu intenzitu nárazu nijak nezvýšil, ani neučinil protipohyb, kterým by záměrně střet vyvolal," píše se v odvolání.  Klub v tomto směru namítá jednak nesprávnost rozhodnutí, jednak  namítá nepřiměřenou výši uloženého trestu.

Třinec dále podal řediteli APK podnět k k zahájení disciplinárního řízení s klubem HC Slavia Praha za národnostní urážky, které zazněly v závěru druhého utkání play-off. Klub dokonce uvažuje o předání celé záležitosti civilnímu soudu. Nejdříve ale musí o prošetření kauzy opět požádat hokejovou justici.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín