Hlavní obsah

Kliďas Vlasák přiblížil Slavii až k branám semifinále

TŘINEC

Kdyby útočník Slavie Tomáš Vlasák jezdil v Třinci nájezdy až do noci, asi by proměňoval jeden za druhým. "Bývám nervózní, ale teď jsem byl úplně klidný. Věřil jsem si," říkal hrdina večera. Na Biegla vyrazil jako první a pokořil ho kličkou do forhendu. Napodobil ho také Bednář, ale protože třinečtí Polanský s Fabušem zase vyzráli na Fraňka, muselo se pokračovat v rozstřelu.

Článek

Vlasák pak uspěl kličkou do bekhendu, Polanský nedal a slávisté radostí málem zbořili svou kabinu. Jsou před branami semifinále. "Rozhodoval jsem se až na poslední chvíli," přiznal Vlasák a dodal, že Slavia ukazuje, jak je psychicky odolná: "Když třikrát v sérii zpočátku prohráváte a výsledek se povede otočit, tak to dodá mužstvu obrovskou sílu. Rozhodnuto ale není," ubezpečoval.

Proti jeho fintám byl brankář Radovan Biegl bezmocný. "Je to šikovný hráč, má rychlé ruce. Víc jsem udělat nemohl," řekl gólman Třince, který zápasy na Slavii vynechal kvůli zranění kolena: "Chtěl jsem klukům pomoci. Nevím, jestli v pátek budu schopen chytat."

Růžička debatoval s fanoušky Třince

Kdo čekal po potrestání Frola za sražení Sobotky ve druhém zápase krvežíznivý hon na slávisty, byl asi zklamán. Trenér hostů Vladimír Růžička před utkáním dlouho debatoval v průchodu do kabin s fanoušky Třince, a přestože se diskuze obešla bez emocí, na střídačku jej pro jistotu dopovázela ochranka i domácí kouč Jiří Juřík. "My se od vášní oprostili, chtěli jsme hrát hokej a zvítězit," říkal útočník Slavie Michal Vondrka.

O totéž se pokusili domácí, jenže nestačilo jim ani dvojí vedení v zápase. Podruhé o náskok přišli 21 s před koncem, kdy při power-play vyrovnal bek Slavie Jan Novák. "Měli jsme připravený signál, ale nepovedl se. Když se ke mně dostal puk, nemířil jsem, jen jsem chtěl střílet co nejrychleji. Bylo štěstí, že to nikoho netrefilo," říkal.

Oceláři těžko skrývali zklamání. "Slavia trestá všechny naše chyby. Musíme být ještě důslednější, aby se nám povedlo sérii protáhnout," dodal kapitán Třince Jan Peterek.

Reklama

Související témata: