Hlavní obsah

Slovenský útočník Juraj Mikúš se uchází o kontrakt v Olomouci

Olomouc

Slovenský hokejový útočník Juraj Mikúš, který uplynulé dvě sezóny vynechal kvůli vleklým zdravotním potížím, se na zkoušce uchází o smlouvu v Olomouci. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu. Devětadvacetiletý vicemistr světa z roku 2012 naposledy hrál v sezóně 2013/14 v Kontinentální lize za Slovan Bratislava, v Olomouci působí od loňska jeho o šest let mladší bratr Tomáš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Olomouce slaví gól na ledě Sparty.

Článek

Odchovanec Skalice, jehož v roce 2005 draftoval v NHL ve čtvrtém kole Montreal, má za sebou působení v zámořské juniorské QMJHL v dresu Chicoutimi ze sezóny 2006/07. V ročníku 2009/10 nastupoval na farmě Los Angeles v Manchesteru v nižší AHL.

Během kariéry působil Mikúš také ve slovenské extralize v dresu Skalice, ve Finsku v TPS Turku a především v KHL, kde oblékal dresy Dinama Riga, Spartaku Moskva, Lva Poprad, Lva Praha a Slovanu Bratislava. V Kontinentální lize má na kontě celkem 175 zápasů a 68 bodů za 30 branek a 38 asistencí.

Účastník jednoho mistrovství světa hráčů do 18 let a dvou světových šampionátů dvacítek má na kontě i čtyři účasti na MS dospělých. V roce 2012 se ve výběru českého trenéra Vladimíra Vůjtka staršího radoval ze stříbra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články